Kaymakam Özder, Koyun Üretim Çiftliğini İnceledi

Kaymakam Özder, Koyun Üretim Çiftliğini İnceledi

ANTALYA'nın Döşemaltı ilçesinde kurulan koyun üretim çiftliğinde, Kaymakam Nuri Özder incelemelerde bulundu, çiftlik sahibi Cemil Fil'den bilgi aldı.

İlçeye bağlı Dağbeli Mahallesi'nde kurulan "İlde France" ırkı damızlık koyun üretim çiftliğinde Kaymakam Nuri Özder, beraberinde İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erkan Çakar ile birlikte incelemelerde bulundu. Özder'e, tesis sahibi Cemil Fil ve tesis danışmanı Mustafa Kabu tarafından bilgi verildi. Tesisin kurulumunu ve çalışma sistemini çok beğendiğini söyleyen Kaymakam Özder, bu tür işletmelerin ülkemiz hayvancılığının ilerlemesine katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Cemil Fil ise Antalya'ya böyle bir tesis kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Şu anda tesisimizde 1250 hayvan bulunmakta, bunu 2 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Hem ülkemizin kalkınması hem de bölge halkına istihdam sağlamak için böyle bir yatırım yaptık. Burası tamamen damızlık üretime yönelik bir tesis olacak. Yılbaşından sonra doğacak kuzularımızı halkımızla buluşturmayı ve bu ırkı ülke ekonomisine kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Kaymakam Özder, Koyun Üretim Çiftliğini İnceledi

Kaymakam Özder, Koyun Üretim Çiftliğini İnceledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler