Bıçaklar Çekildi Filmi, Konusu ve Oyuncuları

Bıçaklar Çekildi Filmi, Konusu ve Oyuncuları

Klasik cinayet gizemi mecazlarını modern duyarlılıklarla harmanlayan esprili bir film olan Knives Out: Bıçaklar Çekildi etkileyici bir oyuncu kadrosuna sahip yapımlardan biri.

Klasik cinayet gizemi mecazlarını modern duyarlılıklarla harmanlayan esprili bir film olan Knives Out: Bıçaklar Çekildi etkileyici bir oyuncu kadrosuna sahip yapımlardan biri. Film 85. doğum günü partisinden sonraki sabah malikanesinde boğazı kesilmiş halde bulunan başarılı polisiye yazarı Harlan Thrombey'in (Christopher Plummer) ölümüyle başlar. İlk başta bir intihar vakası gibi durmaktadır. Ta ki, gizemli bir hayırsever tarafından daha fazla ilerlemek için tutulan ünlü özel dedektif Benoit Blanc'ın gelişine kadar. Blanc, Thrombey'in doğum günü akşamını nasıl geçirdiğini keşfeder. Şüphelenen dedektif, yaşlanan reisi gerçekten kimin öldürdüğünü bulmak için Thrombey'in sadık hemşiresi Marta'nın (Ana de Armas) yardımını ister.

BIÇAKLAR ÇEKİLDİ FRAGMANI İZLE

BIÇAKLAR ÇEKİLDİ FİLİMİN OYUNU KADROSU

Filmin zekice anlatımı boyunca dağılmış olan birçok gizem yer almakta. Yazar-yönetmen Johnson, hem mükemmel bir şekilde birbirine uyan hikayesi hem de prodüksiyonu açısından titizlikle hazırlanmış bir film yaratmış. Eğlenceli olması bir yana ama yine de bir gerilim filmi. Jamie Lee Curtis ve Michael Shannon, Thrombey'nin hırslı yetişkin çocuğu olarak formlarının zirvesinde, Toni Collette, yoga gurusu gelini Joni olarak karşımıza çıkıyor. Chris Evans ise Hugh karakterini canlandırıyor. Ancak öne çıkan iki kişi Daniel Craig ve Ana de Armas. Filmde başrol sayılabilecek pek çok oyuncu var, ancak bu ikisi genel olarak ön planda.

Film izleyene aradığı her şeyi veriyor. Gerilim, polisiye, hafif mizah... İşin en önemli kısmı ise elbette gizem. İzleyenler de film ilerledikçe gizemi çözmeye çalışacaktır. Kesinlikler verilen zamana değecek bir film ve efsane bir oyuncu kadrosu toplanmış. Hepsi de daha önce çok büyük gişe yapan filmlerde rol almış isimler. James Bond, Kaptan Amerika, Her Şey Her Yerde Aynı Anda ve daha çok fazlasında rol almış isimler bulunuyor. Film Netflix'ten izlenebilir. Büyük bütçeli filmlere bazı izleyiciler önyargılı olabilse de bu film gerçekten harcanan parayı sonuna kadar hak ediyor. Hem senaryo hem de oyunculuklar açısından daha şimdiden efsane polisiye filmleri arasında sayılmaya başladı bile. İzleyenlerin pişman olmayacağı türden bir yapım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler