Zonguldak'taki Maden Ocağı Faciasında Son Durum: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Zonguldak'taki Maden Ocağı Faciasında Son Durum: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bulunan özel bir maden ocağında meydana gelen göçük, sonucunda iki işçi toprak ve kömür yığını arasında kaldı. İşte son durum...

Maden ocağında meydana gelen göçükte, toprak ve kömür yığını arasında kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti. Diğer işçi ise kurtarma ekipleri tarafından enkaz altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bulunan Gelik Madencilik tarafından işletilen kömür ocağında bugün saat 12.00 sıralarında meydana gelen göçük, bölgede endişe ve üzüntüye neden oldu.

Olayın ardından kurtarma ekipleri hızla harekete geçti. Yetkililer, göçüğün neden kaynaklandığını araştırırken, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

KENDİ İMKANLARIYLA GÖÇÜK ALTINDAN ÇIKAN YARALI, YETKİLİLERE HABER VERDİ

Savaş Onur ve Şenol Zurnalı adlı iki işçi, maden ocağında genişletme çalışması yaparken taş, toprak ve kömür yığınlarının altında kaldılar. Savaş Onur, kendi imkanlarıyla göçük altından çıkarak durumu yetkililere bildirdi. Olayın ardından bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi.

1 İŞÇİ YARALI OLARAK HASTANEYE KALDIRILDI 

Kilimli ilçesindeki özel bir maden ocağında yaşanan göçük sonucunda, toprak ve kömür yığını arasında kalan işçilerden biri hayatını kaybetti. Bir işçi ise yaralı olarak kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Bölgeye sevk edilen sağlık, jandarma, polis ve AFAD ekipleri, maden ocağındaki göçük sonrası kurtarma çalışmalarına başladı. İlk olarak Savaş Onur, göçük altından çıkarak tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Kurtarma ekiplerinin 1 saatlik yoğun çalışmasının ardından, mesai arkadaşı olan Şenol Zurnalı da ağır yaralı olarak enkaz altından çıkarıldı. Zurnalı da hemen Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Şenol Zurnalı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

rhawvggvmkanckh3gqslva.jpg

a4topmqpn0cidmzfppy-ua.jpg

k5xtjipwa0kb3spf7-15kg.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler