Japon Deprem Uzmanından Marmara Bölgesi İçin Kritik Uyarı

Japon Deprem Uzmanından Marmara Bölgesi İçin Kritik Uyarı

Son yıllarda “Büyük Marmara Depremi” söylemi sıklaştı. Uzmanlar her defasında uyarılarını yineliyor. Popüler ve tanınan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, önemli bir bölgeye dikkat çekti.

6 Şubat 2023 yılında Türkiye’de yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem çok konuşuldu. Türkiye’de yer alan aktif fay hatlarının görünümü yorumlanmaya başlandı. Uzmanlar, “Büyük Marmara Depremi” için kritik uyarılarını yineledi.

Özellikle de Türkiye’deki fay hatlarını takip eden Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi’nde iki şehri öne çıkardı. Uzman Moriwaki, uyarılarını sıraladı.

ekran-resmi-2024-05-14-15-02-36.png

MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK ZAYIF

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bursa Teknik Üniversitesinde düzenlenen Yenilikçi Yapı Zirvesi'nde konuştu. Önemli açıklamalarda bulunan Moriwaki, mimarlık ve mühendislik alanında zayıflık olduğunu aktardı. Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki,

“Deprem, Türkiye'de var ama çok değil. Türkiye'de en büyük deprem 7,9 büyüklüğünde meydana gelmiş ama o fay hattı Endonezya'dan başlayıp İspanya'ya kadar uzanıyor. Ancak yine de büyük depreme hazır olmamız gerekiyor. Türkiye'de mimarı ve mühendisi statik hesabı bilmiyor veya zayıf olarak görüyorum. Depreme can kaybından bakınca, Türkiye 3'üncü sırada yer alıyor.”

Son olarak Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bursa ve Balıkesir illerinde bir deprem olacağını aktardı. Burada 6.5 ile 7 büyüklüğünde deprem yaşanabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler