Yeni Yargı Paketi Meclisten Geçerse, Soyadında Büyük Değişiklik Olacak!

Yeni Yargı Paketi Meclisten Geçerse, Soyadında Büyük Değişiklik Olacak!

Geçtiğimiz hafta Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketi hakkında ipuçları vermişti. Konuya ilişkin birçok yeni detay ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de soyadı değişikliği oldu. İşte konunun detayları…

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketinde 60’tan fazla madde de değişimin olacağını belirtti. AK Parti tarafından düzenlenen yargı paketinin kısa süre sonra TBMM’ye sunulması bekleniyor.

Yeni yargı paketi 8. paket olarak dikkat çekiyor. Hapis cezası konusunda kritik bir reform yapılması beklenirken ayrıca paketin içinde birbirinden farklı konularda yer alıyor.

YARGI PAKETİNDE SOYADI DÜZENLEMESİ

AK Parti tarafından hazırlanan yargı paketinde soyadı değişikliği dikkat çekti. Konuya ilişkin detayları belli oldu. Adalet Bakanı Tunç’un soyadında milat niteliğinde değişikliği duyurdu.

TBMM’de onaylanması halinde evlenen kadınlar artık kendi soyadlarını taşıyabilecek. Evlenecek olan kadınlar, hiçbir şekilde soyadını değiştirmeyecek. Diğer yandan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nden önce kanunlaşmasını vurgulayan Bakan Tunç, şunları söyledi;

Sayın Cumhurbaşkanı'mız kamuoyuyla paylaştıktan sonra o hedefler doğrultusunda biz yasamayı ilgilendiren hususları milletvekillerimizin takdirine sunacağız, yürütmeyi ilgilendiren idari uygulamaları da yürütme olarak hangi bakanlığa düşüyorsa bunların bir hedef olarak gerçekleşmesi için gayret içerisinde olacağız.

Şunu ifade edebilirim, 60'tan fazla maddeden oluşan bir paket söz konusu, taslak söz konusu. Milletvekillerimiz bunlara yenilerini ilave edebilir ya da uygun görmeyebilir. Takdir onların.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler