Veliler, 'Kış Saati Uygulaması'nı Geri İstiyor!

Veliler, 'Kış Saati Uygulaması'nı Geri İstiyor!

Ülkemizde; 2016 yılında 'Kış Saati Uygulaması'nın kalkmasının ardından devam eden 'Yaz Saati Uygulaması'na, tepki gelmeye devam ediyor.

Ülkemizde; 2016 yılında 'Kış Saati Uygulaması'nın kalkmasının ardından devam eden 'Yaz Saati Uygulaması'na velilerden ve vatandaşlardan, tepki gelmeye devam ediyor.

Ülkemiz, 2016 yılında güneş ışığından daha fazla yararlanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla kış saati uygulamasını terk etmişti. 2016'dan beri, 'Yaz saati uygulaması' devam ediyor.

2021 yılında Avrupa Birliği de konuyu tartışmaya açmış; Avrupa Parlamentosu 2018 Mart ayında, 2021 yılından itibaren yaz saati uygulamasının kalıcı olması yönünde oy kullanmıştı. Ancak Avrupa ülkelerinde son söz, parlamentolara bırakıldı ve herhangi bir değişiklik gerçekleşmedi.

BAKANLAR KURULU, KONUYU MASAYA YATIRACAK MI?

Okula giden öğrenciler ve karanlıkta işe giden vatandaşlar, sorunu 2016'dan beri gündemde tutmaya devam ederken aileler ise; çocuklarının zifiri karanlıkta okula gitmelerinden, uykulu halde ilk derslere adapte olamamalarından şikayetçi. 

Birçok yerden gelen şikayetler ve ihbarlar üzerine; kış saati uygulaması, yeniden gelecek mi? Bakanlar Kurulu, konuyu masaya yatıracak mı? sorularının çözümü merak konusu olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler