Tarihi Geçmiş İlaç Bulunduran Veteriner Mühürlendi

Tarihi Geçmiş İlaç Bulunduran Veteriner Mühürlendi

ANTALYA'nın Aksu ilçesinde bir veteriner ve yanındaki 2 çalışanı, 55 kişiyi, "açığa imza attırmak" yoluyla dolandırdı.

Kliniğe baskın düzenleyen jandarma ekipleri, tarihi geçmiş 5 koli ilaç ele geçirdi. Sigortasız veteriner çalıştıran ve tarihi geçmiş ilaç bulunan kliniğin sahibine 153 bin 759 lira ceza yazıldı ve işyeri kapatıldı.

Antalya İl Jandanma Komutanlığı'na bağlı ekipler, ihbar üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Aksu ilçesinde bulunan bir veteriner kliniğine baskın düzenlendi. "Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik, Açığa Atılan İmzanın Kötüye Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçlarından kliniğin sahibi Veteriner M.G. ile yanında çalışan S.C. ile T.G. gözaltına alındı. İşyerinde yapılan aramada zanlıların, 55 kişiye açığa imza attırarak, "kambiyo, senet dolandırıcılığı" yaptığı belirlendi. Jandarma ekipleri gözaltına alınan 3 kişinin ev, iş yeri, araçları ve depolarında yaptığı aramada çeşitli markalarda 2 bin 500 adet olmak üzere toplam 5 koli tarihi geçmiş hayvansal ilaç, 3 bin adet mağdur kişiler adına düzenlenmiş reçete ve senet ele geçirdi. Zanlılar, savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

Ayrıca iş yeri sahibi M.G.'ye iş yerinde 2 veteriner ve 1 teknisyeni sigortasız çalıştırdığı için SGK ekipleri tarafından 51 bin 759 lira para cezası uygularken, tarihi geçmiş ilaçlar nedeniyle de 102 bin lira cezai işlem uygulandı. SGK tarafından toplam 153 bin 759 lira ceza yazılan veteriner kliniği kapatıldı. Soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler