Kumlucalılar'ın Yaşadıkları Sıkıntıya Karşılık Haklı Talepleri
ANTALYA'nın Kumluca ilçesine bağlı Erentepe Mahallesi'nde Göletteki su seviyesinin düştüğünü ve bu nedenle suyun çamurlu gelmeye başladığını anlatan Hakkı Köksal, sorununun çözümü için yardım istedi.
Mahalle sakini ve aynı zamanda üretici Hakkı Köksal, evine içme suyu bağlanmadığını belirterek, evinin yakınındaki gölet suyu ile banyo yapıp bulaşıkları yıkadıklarını, 85 küçükbaş hayvanının da buradan su içmek zorunda kaldığını söyledi.
Kumluca'ya bağlı Erentepe Mahallesi'nde oturan Hakkı Köksal, evine su getirme sözü verildiğini ancak bir türlü içme suyu hattının bağlanmadığını söyledi. İçme suyunu şişelerle aşağı mahalleden getirdiğini, ancak banyo ve bulaşık yıkama işlerinde göletten gelen suyu kullanmak zorunda kaldığını anlatan Hakkı Köksal, göletteki suyun da kuraklık nedeniyle en az seviyeye indiğini, bu yüzden çamurlu geldiğini, hatta koktuğunu kaydetti. Hakkı Köksal, "Hayvanlarım artık gölet suyunu içmiyor. Çünkü kokuyor. Tanker ile su getirmek istedim. 2 ton suyu 150 TL'ye getireceklerini söylediler. Benim hayvanlarım günlük bir ton su içiyor. Koyunlar gebe, bu koyunlar su içmezse ancak bir ay yaşar" dedi.
Eşi Nuray Köksal (52) ve 85 yaşındaki annesiyle birlikte yaşadıklarını belirten Hakkı Köksal, "8 aydır bu barajın suyu ile banyo yapıyoruz. Barajın suyu ile bulaşıklarımızı yıkıyoruz. Hayvanlarımıza su veriyoruz. Göletin suyu koktuğu için artık hayvanlarımız suyu içmiyor. Mallarıma bir aydan beri bir gram su içiremiyorum. Baraj seviyesi tabana indi. Tabana indiği için içilmiyor. Ben hayvancılık yapmayayım mı? Burada oturmayayım mı? Benim bu evimin imar kaydı var. Kapı numarası var. Bana abonelik verilmiş. Bildiğiniz benim saatim var. Su olmayan yerde abone ne arar? En az 15 kişi burada içme suyu bekliyor. Beraber toplu getirelim dedik olmuyor" diye konuştu.
'ÇARESİZLİĞİMİZİ ANLATIYORUM'
Suyun bağlanabilmesi için gerekli izinlerin de çıktığını ama yine de bağlanma işleminin yapılmadığını iddia eden Hakkı Köksal, şöyle dedi:
"İçme suyumu aşağı mahalle Toptaş'taki hayrat çeşmesinden getiriyorum. 85 yaşında annem var. O kadın gölet suyu ile banyo yapıyor. Benim hayvanlarım bir aydır bu barajın suyunu içmiyor. Önce su seviyesi yüksekken içiyordu. Su getirtmek istedim. Adam 2 ton suya 150 TL para istiyor. Bu hayvanlar günlük 1 ton su içiyor. 2 ton su 2 gün gidiyor. Bir ay sonra gelseniz bu hayvanları burada dökülmüş görürsünüz. Çaresizliğimizi anlatıyorum. Koyunlarım gebe. Bunlar susuz kaldığı takdirde bebekleri içinde yanacak. Yavru atacaklar. Bunun vebali kimin."
Hakkı Köksal'ın eşi Nuray Köksal da "Bulaşıkları yıkarken su kokuyor. Ağzımı yüzümü kapatarak yıkıyorum" dedi.
'VATANDAŞIMIZLA EVİNDE KONUŞACAĞIM'
ASAT Kumluca Sorumlu Müdürü Tarık Tuzcular ise "Göreve yeni başladım. Bu vatandaş bana geldi, taleplerini iletti. Ben de bölgeyi tanımadığımı, sorunuyla ilgileneceğimi, bir çalışma yapacağımı ancak bunun zaman alacağını söyledim. Her şeye rağmen gidip vatandaşımızla evinde konuşacağım" dedi.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.