Süper Kupa’da Provokasyon Yapanlara Göz Açtırılmadı

Süper Kupa’da Provokasyon Yapanlara Göz Açtırılmadı

29 Aralık Cuma günü oynaması beklenen Süper Kupa finali iptal edilmişti. Atatürk ve İstiklal Marşı ile ilgili yapılanların ardından TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray ortak karar aldı ve maç yapılmadı. Sosyal medyada ise, provokasyonlara göz açtırılmadı…

Süper Kupa finalinin iptal edilmesinin ardından tartışmalar halen bitmedi. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad kentinde oynanacak olan maç, istenmeyen sebeplerden dolayı ertelendi.

Türkiye’de ise, yaşanan olaylar birden sosyal medyanın gündemine oturdu. Dün öğle saatlerinde başlayan tartışmalar gece yarısına kadar sürdü. Bazı kullanıcıların nefret söylemleri sonrasında ise, gerekli kurumlar harekete geçti.

BAKAN TUNÇ, İLK DÜĞMEYE BASTI

30 Aralık Cumartesi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ilk mesajı verdi. Sabah saatlerinde Bakan Tunç, “Süper Kupa Finalinin ertelenmesi sonrasında bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Tespit edilen şüpheliler hakkında gerekli adli işlemler devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

BAKAN YERLİKAYA, GEREĞİ YAPILDIĞINI DUYURDU

Adalet Bakanı’nın ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya harekete geçtiklerini belirtti. Gözaltı çalışmaları başlarken, Yerlikaya şunları paylaştı;

Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Final maçının ertelenmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinden, dini ve manevi değerlerimizi aşağılamaya çalışan, hakaret ve provakasyon içerikli paylaşımda bulunan Ö.B.Ç. isimli şahıs gözaltına alınmıştır. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca yapılan incelemeler devam etmektedir. Milli, manevi ve dini değerlerimizi aşağılamaya çalışan, nefret söylemleriyle halkımızı kin ve düşmanlığa tahrik eden şüpheli adalete teslim edilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler