Dünya Basını, Süper Kupa İptalini Nasıl Gördü?

Dünya Basını, Süper Kupa İptalini Nasıl Gördü?

Türk futbol kulüpleri Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Kupa’ya çıkmaması dünya basınına da yansıdı. Dış basın olaya geniş yer ayırdı. İşte dış basının olaya bakış açısı…

Futbolcular, modern Türkiye'nin laik kurucusu Atatürk’ün resmini taşıyan tişörtler giymek istedi. Ancak giymesini engellemek için Suudi Arabistan'ın resmi müdahalesi oldu.

Olayların ardından Cuma, aynı gün içinde Riyad'da yapılması planlanan maç iptal edildi. Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahce, maç öncesi ısınma antrenmanı için sahaya Mustafa Kemal Atatürk'ün imajının yer aldığı tişörtlerle çıkmak istedi. Buna izin verilmedi ve maç ertelendi. Olay, dünya basınına da yansıdı.

DÜNYA BASININDA GENİŞ YER BULDU

Dış basın yaşanan olaylara geniş yer verdi. Birçok gazete ve internet sitesi olayı manşetlerine taşıdı. Dünya basınından o manşetler şu şekilde yayınlandı;

Finalin iptali, Türk futbolu için tartışma dolu bir aya eklendi. Üst düzey kulüp Ankaragücü başkanı Faruk Koca, maç sonunda bir hakemin yüzüne yumruk attığı için 12 Aralık'ta tutuklanmıştı.

The Mirror, Süper Kupa finali, Suudi Arabistanlı yetkililer Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e saygı duruşunda bulunma talebini reddettiği için iptal edildi.

Aljazeera, Cumartesi günü, fotoğraf ve video görüntüleri, yüzlerce Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarının tezahürat yaptığını, Türk bayraklarını salladığını ve İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında Atatürk'ün fotoğraflarını taşıdığını gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler