Süper Kupa Öncesi Suudi Yetkililer, Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk Posterlerine İzin Vermedi!

Süper Kupa Öncesi Suudi Yetkililer, Türk Bayrağı, İstiklal Marşı ve Atatürk Posterlerine İzin Vermedi!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam ki Süper Kupa Final maçında Suudi Yetkililer tarafından 'Yurtta Sulh' Cihanda Sulh' pankartlarına izin verilmedi. Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ise açıklama yaptı.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Riyad'da gerçekleşecek olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi önemli bir tartışma yaşandı. Derbi maçı öncesinde 'İstiklal Marşı' ve 'Atatürk pankartı' ile ilgili Suudi yetkililer tarafından yapılan çirkinlik, futbolseverler ve spor otoriteleri tarafından tepki aldı.

FENERBAHÇE DİVAN KURULU BAŞKANI UĞUR DÜNDAR İLE TFF AÇIKLAMA YAPTI!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, konuyla ilgili bir açıklama yaparak gelişmeleri değerlendirdi. Açıklamada, Türk bayrağı, Atatürk posterleri ve Milli Marşımız için okunmasına izin verilmediği ile ilgili Dündar, "F.Bahçe maça çıkmayacak' dedi. TFF ise, "Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz' dedi. 

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve tişörtlerine izin verilmemesi sebebiyle önemli bir gerginlik yaşandı.

Maç öncesinde taraftarların Atatürk'ün pankartları ve tişörtleri ile stadyuma girmelerine izin verilmemesi, Galatasaray ile Fenerbahçe taraftarları arasında tepkilere neden oldu. Futbolseverler, milli birlik ve beraberlik adına bu tür bir organizasyonda yapılan engellemelere karşı tepki gösterirken, gelişmeler Türk spor kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler