Son Dakika: Marmara Denizi'nde Kuru Yük Gemisi Battı!

Son Dakika: Marmara Denizi'nde Kuru Yük Gemisi Battı!

Marmara Denizi'nde kuru yük gemisi battı. Arama çalışmalarının sürdüğü belirtilirken İmralı Adası'nın güneybatısında batan 69 metrelik kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışmaları sürüyor.

Marmara Denizi'nde kuru yük gemisi battı. Mürettebatından haber alınamıyor. İmralı Adası'nın güneybatısında 69 metre boyundaki kuru yük gemisi su alarak battı. Olayın ardından başlatılan kurtarma operasyonunda, Türk vatandaşı oldukları belirlenen 6 kişilik mürettebatın güvenli bir şekilde kurtarılması için yoğun çaba harcanıyor.

BATAN GEMİNİN MÜRETTEBATI ARANIYOR

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) önemli bir adım attı! Marmara Denizi'nde su alan gemi için başlatılan kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verildi. Hızla harekete geçen Kıyı Emniyeti ekipleri, olaya müdahale ederek geminin kurtarılması için çalışmalara başladı.

KEGM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

KEGM'den yapılan açıklamada, "Marmara Denizi İmralı Adası güneybatısında su alan "BATUHAN A" isimli 69 metre boyundaki gemi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botları olay yerine ivedilikle yönlendirildi." ifadelerine yer verildi.

KURTARMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR 

Dalgaların boyunun 3 metreye kadar ulaştığı bölgede, olayı aktaran yetkililerden alınan bilgilere göre; Sahil Güvenlik Komutanlığı, Mudanya ilçesindeki yerleşkesinde koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kargo gemisinin Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi açıklarında 3,5 mil uzaklıkta kıyıya battığı belirtilirken, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri bölgedeki kurtarma faaliyetlerini titizlikle devam ettiriyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler