Son Dakika! Kuşadası'nda Orman Yangını: Yerleşim Alanları Risk Altında

Son Dakika! Kuşadası'nda Orman Yangını: Yerleşim Alanları Risk Altında

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan orman yangını, Aydın'ın Kuşadası ilçesine kadar ilerleyerek büyümeye devam ediyor. Alevler, Kuşadası Bayraklıdede Mahallesi'ne kadar ulaşıp yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

Bugün saat 17.00 sıralarında İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek Aydın'ın Kuşadası ilçesine kadar ulaştı.

İTFAİYE EKİPLERİ MÜDAHALE EDİYOR

Yangın, yüzlerce dönüm ormanlık alanı etkisi altına aldı. Gündüz saatlerinde havadan müdahaleyle sürdürülen söndürme çalışmaları, hava karardıktan sonra karadan devam ediyor. Yangını kontrol altına almak için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarf ederken, bölge halkı da endişeyle gelişmeleri takip ediyor. Yetkililer, yangının çıkış nedenini araştırıyor ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Yerleşim alanlarına kadar ilerleyen alevleri söndürmek maksadıyla, resmi kurumların yanında sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlar da harekete geçti. Saatlerdir süren söndürme çalışmalarına destek veren itfaiye ekiplerine, Kuşadası ve civarındaki çeşitli inşaat firmaları da iş makineleriyle yardımcı oluyor. Gece görüşlü helikopterler, hava kararınca da yangına müdahaleyi sürdürüyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

KUŞADASI'NDA CAN PAZARI 

AFAD, UMKE, Kızılay ve diğer bazı kurumların yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası esnafı, yangınla mücadele eden ekiplere pide, ayran ve soğuk su dağıtımı yapıyor. Yangının tehlikeli anlar yaşattığı bölgede can pazarı yaşanırken, bazı yerleşim yerleri yangın riski nedeniyle tahliye ediliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler