Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında Yeni Gelişme: Gizli Tanık Hakkında İddianame Tamamlandı!

Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında Yeni Gelişme: Gizli Tanık Hakkında İddianame Tamamlandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütü ile bağlantılı olduğu iddia edilen "gizli tanık" soruşturmasında 6'sı emniyet mensubu olmak üzere toplam 11 şüpheli için iddianame hazırladı.

İddianame kabul edilirse, şüpheli konumundaki polisler "görevi kötüye kullanma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması", "suçluyu kayırma" ve "tanığı etkilemeye teşebbüs" gibi suçlardan yargılanacak.

11 ŞÜPHELİ İÇİN İDDİANAME HAZIRLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütü ile bağlantılı olduğu iddia edilen "gizli tanık" soruşturmasında 6'sı emniyet mensubu olmak üzere toplam 11 şüpheli için iddianame hazırladı. Alınan bilgilere göre, bu iddianame Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

EMNİYET GÖREVLİLERİ ŞÜPHELİ OLARAK GEÇTİ

Hazırlanan iddianamede, eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, eski Şube Komiserleri Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ve Metehan İlkyaz'ın yanı sıra Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik'in "şüpheli" sıfatıyla yer aldığı belirtildi.

ŞÜPHELİLER İÇİN İDDİANAME KABUL EDİLİRSE HAPİS CEZASIYLA YARGILANACAKLAR

İddianamenin kabul edilmesi durumunda, şüphelilerden Kerem Gökay Öner, "görevi kötüye kullanma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması" ve "suçluyu kayırma" suçlarından 2 ila 11 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanacak. Emniyet mensubu diğer şüpheliler Murat Çelik, Şevket Demircan, Ufuk Gültekin, Metehan İlkyaz ve Gökhan Karaca, aynı suçlamaların yanı sıra "tanığı etkilemeye teşebbüs" suçundan da 4 ila 15 yıl hapis cezası istemiyle mahkemeye çıkacaklar. 

Sivil şüphelilerden Nurullah Özgür Kopuk, "tanığı etkilemeye teşebbüs" suçundan 2 ila 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanacak. Adem Kaçan, Mustafa Çotuk, Ramazan Kubat ve Erdoğan Sertçelik ise "suçluyu kayırma" suçundan 6 ay ila 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler