Siirt'te Maden Ocağında Göçük Meydana Geldi: Ölü ve Yaralılar Var!

Siirt'te Maden Ocağında Göçük Meydana Geldi: Ölü ve Yaralılar Var!

Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunan maden ocağında meydana gelen göçük, acı bir bilançoyla sonuçlandı. Göçük altında kalan işçilerden 3'ü yaşamını yitirdi. İşte haberin detayları...

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen göçük, 3 işçinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Bu acı olay, 14 Ekim 2022'deki Amasra Müessesesi maden faciası sonrasında yaşanan bir diğer maden faciasını akıllara getirdi 

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!

Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için olay yerine çok sayıda jandarma, 112 Acil Sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edilirken Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, kurtarma çalışmalarını yakından takip etti.

Maden köyündeki özel bakır madeninde meydana gelen göçük nedeniyle henüz belirlenemeyen sayıda işçi göçük altında kaldı. Olayın duyulmasının ardından hızla müdahale eden ekipler, göçük altında kalan işçileri kurtarmak için yoğun çaba harcıyor.

s-53cb9be11413a38d9206fd37999cc7af6d9090d0.webp

SİİRT VALİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ!

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya olayin 01.25 sıralarında meydana geldiğini belirtti. Kızılkaya, "Eti Bakır maden sahasındaki ocakta yaşanan göçüğe 5 işçi arkadaşımız maruz kalmıştır. 5 işçi kardeşimizden 2'si hafif yaralı olarak kurtulmuş ancak diğer 3 kardeşimiz maalesef vefat etmişlerdir" ifadesinde bulundu. Yaralılar ise Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

s-d026363e15c61fc7dd6ca95a770089ebf499379f.webp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler