İstanbul'da Yoğun Yağış Sebebiyle Arnavutköy, Küçükçekmece ve Başakşehir Sular Altında!

İstanbul'da Yoğun Yağış Sebebiyle Arnavutköy, Küçükçekmece ve Başakşehir Sular Altında!

İstanbul'da başlayan sağanak yağış, yer yer kuvvetli olmak üzere şehri etkisi altına aldı. Başakşehir metrosunu su bastı ve metrekareye 130 kilo yağış düştüğü belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için önceden yapmış olduğu sağanak yağış uyarısının ardından, özellikle İstanbul'un kuzey kesimlerinde sağanak yağışlar etkisini sürdürüyor. Yağış özellikle Arnavutköy ilçesinde şiddetli bir şekilde hissedilirken çeşitli sorunlara yol açarak birçok bölgede etkisini hissettirdi. 

ŞİDDETLİ YAĞIŞ İSTANBUL'DA HAYATI FELCE UĞRATTI!

Arnavutköy'de etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle birçok ev ve iş yerine su baskınları yaşanmıştır. Yağmur sularının yolları dereye çevirmesi, ulaşımı olumsuz etkilerken yerel sakinler için zorlu bir durum oluşturdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halkın güvende kalması ve gerekli önlemleri alabilmesi için önceden uyarıda bulunmuştu. 

İ.B.B BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ!

İstanbul'da etkili olan yağış sebebiyle açıklama yapan İmamoğlu, "Başakşehir’deki millet kütüphanesinde mahsur kalan 10 vatandaşımız oradan çıkarıldı. Şu bir gerçek, bazı yerlerde metrekare başına 150 kilogramı buldu yağış miktarı. Bunun büyük oranda havzalar bölümüne düştüğü de bir gerçek. Bu beklenmedik anlık yağışın da barajlara pozitif etkisinden de bahsetmek isterim.4 yıl içerisinde sel ve su baskınlarına karşı yaptığımız büyük yatırımların İstanbul için ne kadar hayati olduğunun da altını çizmek gerekir" dedi. 

BAŞAKŞEHİR METROSUNU SU BASTI

Arnavutköy ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar, birçok ev ve iş yerinde su baskınlarına sebep oldu. Olayın ardından, bölgeye acil müdahale gerekliliği doğdu ve çok sayıda itfaiye ekibi hızla olay yerine sevk edildi. Ayrıca, diğer İstanbul ilçelerinden de itfaiye araçları, Arnavutköy'e destek vermek üzere gönderildi. Başakşehir metrosunu su bastı ve bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Arnavutköy ve Başakşehir ve Küçükçekmece'de etkisini hissettiren yağış, günün ilerleye saatlerinde sele neden oldu. 

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL AÇIKLAMA YAPTI! 

Yolda mahsur kalan ve ilerleyemeyen sürücüler emniyet şeridinde bekledi. Araçlarını iterek kurtarmaya çalışan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Başakşehir Kütüphanesinde ise mahsur kalan vatandaşlar için bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül ise açıklamada bulunarak, "Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’umuzun farklı semtlerinde kuvvetli sağanak var. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motokurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim"  dedi. Ayrıca yaşanan sel sebebi ile 2 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ise yaralandığı açıklandı. 

MGM "DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI"

MGM İstanbul'un yer yer sağanak yağışa teslim olmasının ardından açıklamada bulundu, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul'un kuzeyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler