İliç Maden Faciasında Yeni Gelişme: 4 Kişi Daha Tutuklandı!

İliç Maden Faciasında Yeni Gelişme: 4 Kişi Daha Tutuklandı!

Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta altın madeni sahasında meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelanla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şirket çalışanının daha tutuklandığı belirtildi.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde 13 Şubat'ta toprak kayması meydana gelmişti. Olaya ilişkin bilirkişi raporunda asli kusurlu oldukları belirlenen 4 kişi daha tutuklandı.

ASLİ KUSURLU OLARAK BELİRTİLEN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturma dosyasına sunulan bilirkişi raporunda ise asli kusurlu olarak belirtilen iş sağlığı güvenliği müdürü olan S.Ç, operasyon şefi F.Y, proje koordinatörü Ö.A. ve delme patlatma mühendisi M.K'nın ifadeleri alınmak üzere bulundukları illerdeki adliyelere çağrıldığı belirtildi.

Savcılık sorgusunun ardından İliç maden ocağı faciasıyla ilgili 4 zanlı daha tutuklandı. Altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi I.R.G'nin de aralarında yer aldığı 8 zanlı tutuklanmıştı. Faciayla ilgili 2 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Maden ocağındaki heyelanla ilgili yürütülen soruşturmada ise tutuklu sayısı 12'ye yükseldi. 

RAPORA GÖRE 32 KİŞİ KUSURLU BULUNDU 

Bilirkişi raporuna göre 23 kişinin tali kusurlu olduğu belirlenirken, 9 kişinin asli kusurlu olduğu belirtildi.

Tutuklu zanlıların arasında yönetici ve idareci pozisyonda çalışanlarla beraber mühendiste bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler