Hocalı Katliamı Kurbanları Bakü'de Unutulmadı: Katledilen 613  Kurban Anıldı

Hocalı Katliamı Kurbanları Bakü'de Unutulmadı: Katledilen 613 Kurban Anıldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Ermeni güçlerinin 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleştirdiği Hocalı Katliamı'nın 613 masum kurbanı anıldı. Acı dolu anma töreninde, Hocalı'da kaybedilen yaşamları saygı ve hüzünle anmak için birçok kişi bir araya geldi.

Azerbaycan'da, Ermeni güçlerinin 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleştirdiği Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenler, 32. yıl dönümünde başkent Bakü'de düzenlenen törenle anıldı. Azerbaycan halkı, bakanlar, milletvekilleri ve birçok bürokrat, Hocalı Anıtı'nı ziyaret ederek, katliamda yaşamını yitiren 613 kurbanı andı.

613 KURBAN ANILDI

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve büyükelçilik çalışanlarının da katıldığı törende, ziyaretçiler anıta karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu. Hocalı Katliamı, hüzün ve anlam dolu bir atmosferde anıldı.

Hocalı Katliamı'nı 30 yıl boyunca acıyla andıklarını belirten kurban yakını Şücayet Hüseyinova, şu sözlere yer verdi,

“Ancak bu seferki gelişimde buraya sevinç ve gururla geldim. Bayrağımız Hankendi'de, Hocalı'da, Laçın'da, Şuşa'da ve Ağdam'da dalgalandığı için buraya gurur hissi ile geldim. Ben artık kederlenmiyorum çünkü artık topraklarım, Karabağ'ım düşmanlardan kurtarıldı. Bütün kalbimizle Karabağ Azerbaycan'dır diyoruz. Bu bizim gururumuzdur. Allah ordumuzu korusun, gazilerimize acil şifalar versin"

HOCALI KATLİAMI'NDA ŞEHİT OLAN KURBAN YAKINLARINDAN ACI DOLU PAYLAŞIM

Hocalı Katliamı'nda şehit olan Mezahir Ebilov'un kız kardeşi Mehriban Ahundova ise şu sözlere yer verdi;

O dönem yaşadığımız acılarla şimdiki acılarımız arasında bir fark var. Bugün içimizde ağlasak da gururluyuz. Hankendi, Hocalı, Şuşa hepsi Azerbaycan'dadır. Bugün gözyaşlarımız gururludur. Çünkü Azerbaycan artık bütündür. Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları artık kurtarıldı ve bu bizim için gururdur”

HOCALI KATLİAMI NEDİR?

26 Şubat 1992 tarihinde, Ermeni güçleri tarafından Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki Hocalı kasabasında gerçekleştirilen vahşi saldırıda, toplam 613 Azerbaycan Türkü katledildi. Bu acı dolu olayda, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk olmak üzere masum siviller hedef alındı. Ayrıca 150 kişi kayboldu, 487 kişi ağır yaralandı, bin 275 kişi ise Ermeni güçler tarafından esir alındı.

HOCALI KATLİAMI İNCELEMELERİ: İNSANLIK DIŞI İŞKENCE VE ÖLÜMLER ORTAYA ÇIKTI!

Hocalı Katliamı'nda yapılan otopsi ve incelemelerde, cesetlerin birçoğunun insanlık dışı muameleye maruz kaldığı ve işkence görerek öldürüldüğü açığa çıktı. Bu korkunç detaylar kan dondururken katliamın vahşetini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler