Forbes'un En Zengin 100 Türk Listesi Açıklandı

Forbes'un En Zengin 100 Türk Listesi Açıklandı

Forbes'un her yıl düzenlediği "En Zengin 100 Türk" listesi yayımlandı. Listenin zirvesinde 5.2 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer aldı.

Forbes'un "En Zengin 100 Türk" listesi yayımlandı. Murat Ülker 5.2 milyar dolarla zirvede. Semahat Sevim Arsel ve İpek Kıraç da listede öne çıkan isimler arasında. İşte detaylar...

ZİRVENİN SAHİBİ YENİDEN MURAT ÜLKER

Türk milyarder iş insanı ve sanayici, aynı zamanda Orta ve Doğu Avrupa'nın en büyük gıda şirketi olan Yıldız Holding'in yönetim kurulu başkanı olan Murat Ülker (64) listenin zirvesinde 5.2 milyar dolarlık servetiyle dikkatleri üzerine çekti. Ülker'in serveti, geçtiğimiz yıla göre 100 milyon dolar artış gösterdi.

EN ZENGİN 100 TÜRK LİSTESİNDEKİ İLK 10 KİM?

Forbes'un belirlediği en zengin 10 Türk arasında Semahat Sevim Arsel ve İpek Kıraç gibi isimler ön plana çıktı. İşte listenin başında yer alan isimler:

murat-ulker.jpg

1. Murat Ülker (5.2 milyar dolar)

semahat-sevim-arsel.jpg

2. Semahat Sevim Arsel (3.2 milyar dolar)

pek-kirac.jpg

3. İpek Kıraç (3.1 milyar dolar)

brahim-erdemoglu.jpg

4. İbrahim Erdemoğlu (3 milyar dolar)

mustafa-rahmi-koc.jpg

5. Mustafa Rahmi Koç (2.8 milyar dolar)

ali-erdemoglu.jpg

6. Ali Erdemoğlu (2.6 milyar dolar)

ferit-faik-sahenk.jpg

7. Ferit Faik Şahenk (2.4 milyar dolar)

erman-ilicak.jpg

8. Erman Ilıcak (2.4 milyar dolar)

filiz-sahenk.jpeg

9. Filiz Şahenk (2.2 milyar dolar)

nihat-ozdemir.jpg

 

10. Nihat Özdemir (2.2 milyar dolar)

Bu isimler, Türkiye'nin en zengin 100 iş insanı arasında ilk 10'da yer aldı.

MURAT ÜLKER'İN GEÇMİŞ YILLARDAKİ PERFORMANSI

  • 2015 itibarıyla Forbes'in yaptığı araştırmaya göre Murat Ülker, $4.4 milyar servetiyle Türkiye'nin 1., dünyanın ise 369. zengin ismi olmuştur.
  • 2017 itibarıyla Forbes'in açıkladığı "En Zengin 100 Türk" listesinde de 3.7 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin 1. zengin kişisi olarak açıklanmıştır.
  • 2018 itibarıyla Forbes'in açıkladığı "En Zengin Türkler" listesinde 4.8 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin 1. zengin kişisi olarak açıklanmıştır.
  • 2021 itibarıyla Forbes'in açıkladığı "En Zengin Türkler" listesinde 6.3 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin kişisi olarak açıklandı.
  • 2022 itibarıyla Forbes'in açıkladığı "En Zengin Türkler" listesinde 4.7 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin kişisi olarak açıklandı.
  • 2023 itibarıyla Forbes'in açıkladığı "En Zengin Türkler" listesinde 5.1 milyar dolar servetiyle Türkiye'nin en zengin ikinci, dünyanın ise en zengin 601. kişisi olarak açıklandı.

FORBES DERGİSİ NEDİR?

Forbes, Amerika merkezli bir iş dünyası dergisidir ve Integrated Whale Media Investments tarafından sahiplenilir. Finans, endüstri, yatırım ve pazarlama gibi konuları kapsar. Ayrıca teknoloji, iletişim, bilim, siyaset ve hukuk gibi alanlarda da içerik sunar. Merkezi Jersey City, New Jersey'de bulunmaktadır ve Fortune ve Bloomberg Businessweek gibi iş dünyası dergileriyle rekabet eder. Dünya genelinde 68 ülkede ve 27 farklı dilde 38 baskısı bulunmaktadır. 

Forbes'un en bilinen özelliği, dünya çapında çeşitli konularda hazırladığı sıralı listelerdir. Bu listeler arasında en zengin Amerikalılar listesi (Forbes 400), dünyanın en iyi şirketleri listesi (Forbes Global 2000) ve dünyanın en zenginleri listesi (The World's Billionaires) gibi popüler olanları bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler