Fransa’daki Terör Saldırıları ve Türkiye’ye Etkileri

Fransa’daki Terör Saldırıları ve Türkiye’ye Etkileri

Fransa’da bulunan Ahmet Kaya kültür Merkezi’nde düzenlenen silahlı saldırı sonrasında PKK sempatizanları Paris sokaklarında adeta savaş alanına dönüştürdü. Fransa gündemi ise doğrudan Türkiye’ye hedef alarak akıl almaz iddialarda ve suçlamalarda....

Fransa’da bulunan Ahmet Kaya kültür Merkezi’nde düzenlenen silahlı saldırı sonrasında PKK sempatizanları Paris sokaklarında adeta savaş alanına dönüştürdü. Fransa gündemi ise doğrudan Türkiye’ye hedef alarak akıl almaz iddialarda ve suçlamalarda bulundu.

Geçen hafta Cuma günü Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırı sonrasında PKK sempati zamları bu durum sonrasında Paris sokaklarına döküldü. Paris’in 10 bölgesinde yoğun şekilde Kürtlerin yaşadığı bir bölge olduğu için burada düzenlenen saldırı sonrası pek çok kişi ayaklandı. Patolojik bir kişinin kalabalığa Ateş açması sonucu 3 kişi ağır yaralanarak 3 kişi de hayatını kaybetti.

Gözaltı Kararı

William M. Adlı patolojik kişi 69 yaşında olması ve bu saldırıyı planlayarak yaptığını ifade etti. Aynı zamanda silahlarını yeteri kadar kullanamadığını ve bunun ortamın kalabalık olmasından dolayı yapamadığını ifade ederek bundan vazgeçtiğini söyledi. Kin ve nefret duyduğunu belirten kişiye verdiği ifade sonrası gözaltına alındıktan sonra bugün yeniden gözaltına alındı. Psikiyatri servisine sevk edilen kişinin babası verdiği ifadede oğlunun deli olduğunu vurguladı.

Bu olay sonrasında PKK sempatizanları tarafından yapılan saldırılar şiddete dönüşerek polislere karşı taş atma ve bunun dışında farklı eğilimler söz konusu oldu. Bu olay sonrasında ise Fransa gündemi doğrudan Türkiye’ye hedef alarak akıl almaz ithamlarda bulundu.

Türkiye’yi Hedef Aldılar

Fransa gündeme attığı manşetlerde Kürtlerin yaptıkları bu eylemlerin gölgesinde Türkiye’nin var olduğunu duyurarak çirkin bir söylemde bulundu. Yaptıkları akıl almaz iddialar doğrultusunda Türkiye'nin Kürtlere tecrit etmeye adı altında devletsiz olmalarını vurgulaması ve bu şekilde pek çok ağır ithamlarda bulunması ile çirkin söylemlerine devam etti.

Özellikle yapılan bu ırkçı durumlarda Türkiye’nin gölgesi olduğunun vurgulanması ve suçun Türkiye’ye ait olduğuna yönelik açıklamalarda bulunuldu. Bu yapılan saldırıların planlı olduğunun vurgulanması aynı zamanda atılan manşetlerde özellikle Türkiye’nin hedef alınması olumsuz söylemler Fransa’nın gündeminde yer aldı. Türkiye'ye yönelik yapılan ağır ithamlar ve akıl almaz iddialarla birlikte Fransa’nın bu şekildeki manşeti dünya genelinde gündem oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler