Cinayetin Dehşet Verici Detayları: İple Boğuldu, Ardından Tecavüze Uğradı

Cinayetin Dehşet Verici Detayları: İple Boğuldu, Ardından Tecavüze Uğradı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde boşanma sürecindeki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı ip ile boğarak öldüren Fırat Yıldızhan ve cesedi birlikte gömen kardeşi Yağız Yıldızhan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmaya başlandı.

Saliha Gizem Yıldızhan'ın ailesinin avukatı Ahmet Erzi, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, "Duruşmada, Saliha Gizem'in ölümünden sonra tecavüze uğradığına dair adli tıp raporunun dava dosyasına girdiğini öğrendik," dedi. Bu vahim olayın detayları yargı sürecinde ortaya çıkarken, adalet arayışı sürüyor.

ÇANAKKALE BİGA'DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ BOĞUP GÖMEN KOCA VE KARDEŞİNİN YARGILANMASI BAŞLADI

Çanakkale'nin Biga ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ı ip ile boğarak öldüren ve ardından gömen Fırat Yıldızhan ile ona yardım eden kardeşi Yağız Yıldızhan'ın yargılanmasına başlandı. Dava sırasında kan donduran bir detay ortaya çıktı! Saliha Gizem Yıldızhan'ın avukatı, genç kadının öldürüldükten sonra tecavüze uğradığına dair adli tıp raporunun dava dosyasına girdiğini açıkladı.

ÇANAKKALE'DE BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ İPLE BOĞUP GÖMDÜ

16 Şubat'ta, Çanakkale'nin Biga ilçesinde dehşet verici bir olay yaşandı. Fırat Yıldızhan (32), boşanma aşamasındaki eşi Saliha Gizem Yıldızhan'ın (30) Lapseki ilçesindeki evinin önüne geldi ve konuşmak istediğini söyleyerek onu otomobile aldı. Biga'ya doğru yola çıkan ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın şiddetlenmesi üzerine, Fırat Yıldızhan Saliha Gizem'i ip ile boğarak öldürdü ve cesedi Biga'da Çavuşköy mevkisinde hafriyat alanına gömdü.

bosanma-asamasindaki-esi-ve-kardesi-icin-17694932-6026-m.jpg

SUÇUNU İTİRAF EDİP CESEDİ GÖMDÜĞÜ YERİ GÖSTERDİ

Saliha Gizem Yıldızhan'dan haber alamayan yakınları polise başvurdu. Polis ekipleri, Saliha Gizem'in Lapseki'de otomobile bindiğini ve Fırat Yıldızhan ile ilçeden ayrıldığını tespit etti. Şüpheli Fırat Yıldızhan, polis tarafından gözaltına alındı ve ifadesinde cinayeti itiraf edip cesedi gömdüğü yeri gösterdi. 18 Şubat'ta, polis ekipleri Saliha Gizem'in cansız bedenine ulaştı. Fırat Yıldızhan'ın yanı sıra kardeşi Yağız Yıldızhan (20) da gözaltına alındı. Saliha Gizem'in cenazesi otopsi için Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne gönderilirken, iki kardeş tutuklanarak adliyeye sevk edildi.

SAVCI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI TALEP ETTİ

Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın ardından, Fırat Yıldızhan hakkında 'Tasarlayarak eşe karşı öldürme', Yağız Yıldızhan hakkında ise 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması Çanakkale 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu sanıklar Fırat ve Yağız Yıldızhan ile öldürülen Saliha Gizem Yıldızhan'ın yakınları duruşmaya katıldı.

"ARABADAN İNDİRİP SU ÇUKURUNA KOYDUM"

Duruşmada savunma yapan Fırat Yıldızhan, "Saliha ile aramız hep açıktı, sürekli tartışıyorduk. Ayrı yaşamaya başladık ancak kavgalar devam ediyordu. Kardeşimle birlikte evinin önüne gittik. Saliha evden inerek arabaya bindi ve tartışmaya başladık. Sinirlenince önce boynuna yapıştım, sonra arabanın sol cebindeki ipi alıp boynuna doladım ve sıkmaya başladım. Saliha'nın kısa sürede öldüğünü fark ettim. Ne yapacağımı bilemedim. Biga'ya doğru yola çıktık ve su çukurlarını gördük. Saliha'yı arabadan indirip su çukuruna koydum. Çevrede bulduğum kürekle üzerine toprak atıp kapattık. Daha sonra eve gidip olayı aileme anlattım," dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler