Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında Yeni Gelişme: 1 Komiser Daha Tutuklandı!

Ayhan Bora Kaplan Soruşturmasında Yeni Gelişme: 1 Komiser Daha Tutuklandı!

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik yapılan soruşturma kapsamında adı geçen şüphelilerle iş birliği içinde olduğu iddia edilen bir komiser daha tutuklandı. Bu gelişmeyle birlikte tutuklu emniyet mensubu sayısı 4'e yükseldi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, toplanan kanıtlarla ışığında diğer şüphelilerle işbirliği yaptığı düşünülen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser G.K, 21 Mayıs'ta tutuklanmıştı. Daha sonra savcılık ifadesinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

7 KİŞİ ÖNCEKİ GÜN TUTUKLANDI 

Kaplan soruşturması çerçevesinde, gizli tanık olan Serdar Sertçelik'in ifadeleri ile birlikte yurt dışına kaçırılmasıyla ilişkilendirilen iki emniyet müdürü ve bir komiser dahil olmak üzere 7 kişi, önceki gün tutuklandı. Tutuklanan kişiler "yargı görevini etkileme", "göreve ilişkin sırların açıklanması" ve "suçluyu kayırma" suçlamalarıyla tutuklandığı belirtildi.

250491.jpg

Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, yardımcısı Şevket Demircan ve komiser Ufuk Gültekin, Kaplan'ı yurt dışına kaçarken Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına aldı. Aynı operasyonda eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yapmış olan Ramazan Kubat da tutuklandı. Gözaltına alınan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ise serbest bırakıldı. Gözaltına alınan N.Ö.K isimli şüpheli ise yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.

images-2024-05-25t012601-222.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler