Atatürk'e Hakaret Eden Sanık İlk Duruşmada Savunması ile Tepki Topladı!

Atatürk'e Hakaret Eden Sanık İlk Duruşmada Savunması ile Tepki Topladı!

Ahmet Bostancı (20) isimli şahıs, 10 Kasım'da camideki cuma hutbesinde Atatürk'e hakaret içeren bir video paylaştı. Savunmasında daha önce de benzer ifadeler kullandığını belirtti. İşte detaylar...

Atatürk'e hakaret eden Ahmet Bostancı'nın avukatı, müvekkilinin kullandığı kelimenin çoklu anlam içerdiğini ve güvenilmez bir ifadeyi belirttiğini, TDK'ya dayandırdı. Bostancı, 10 Kasım'da cuma namazı hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret içeren videolar paylaşmıştı.

DAVANIN İLK DURUŞMASI GÖRÜLDÜ!

Ahmet Bostancı'nın hakaret içeren videoları kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve birçok kişiden tepki aldı. Görüntülerin toplumda rahatsızlık yaratması sonucunda Bostancı, 'Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla tutuklandı. Davanın ilk duruşması ise 13. Asliye Ceza mahkemesinde gerçekleşti.

"AMACIM ÜNLÜ OLMAK DEĞİLDİ"

Sözcü'de yer alan habere göre, Atatürk'e hakaret eden Ahmet Bostancı, "Olay videoyu paylaştıktan sonra oldu. 300 takipçim vardı, videodan sonra 4 bin 500 takipçim oldu. Amacım ünlü olmak değildi. Hutbede Mustafa Kemal Atatürk anması olmamasına rağmen imam ‘ruhuna Kuran okuyalım’ deyince sinirlenip videoyu çektim. Video tanınınca eski paylaşımlarımı irdelemeye başladılar ve hakaret içerikli paylaşımlar ortaya çıktı" ifadelerine yer verdi.

"İSLAM DİNİNDE KABUL GÖRMEDİĞİNİ BİLİYORUM"

"Ben bu hakaretlerin İslam dininde de kabul görmediğini biliyorum. İslam güzel ahlaka dayalıdır. Bu yüzden pişman oldum. Kanunlar nezdinde de çok pişmanım. Sosyal hayatıma da devam etmek istiyorum.

Kafir’ derken Atatürk’ü kastetmedim. Paylaşımın 10 Kasım’a denk gelmesi de planladığım bir şey değildi. Ben ondan öncesinde de bu tarz paylaşımlar yapıyordum. Herhangi bir grubu galeyana getirmek istemedim.

Sadece mazlum olan Filistin halkının gündem olmasını istedim. ‘Selanikli ne azap görüyordur’ şeklindeki paylaşımımda Atatürk’ü hedef aldım" dedi.

SANIĞIN AVUKATI, İLGİNÇ SAVUNMA İLE TEPKİ TOPLADI

"Silinen paylaşımların ekran görüntüsü alınarak paylaşılması neticesinde sosyal medya baskısından ötürü katalog suçlardan olmamasına rağmen tutuklanarak hakkı ihlal edilmiştir.

Paylaşımların incelendiğinde en rahatsız edici ve göze çarpan olan ‘gebersin yahudi p.’ ifadesindeki p. kavramı TDK’ya bakıldığında birçok anlam ifade etmekte olup, bunlardan birisi de ‘güvenilmez’ şeklindedir. Müvekkilim ile cezaevinde yapmış olduğum görüşmede müvekkilim ‘güvenilmez’ şeklinde paylaşım yapmayı amaçladığını söylemiştir"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler