ABD'de Kritik Duruşma: Eylem Tok ve Oğlu İçin Karar Verildi!

ABD'de Kritik Duruşma: Eylem Tok ve Oğlu İçin Karar Verildi!

İstanbul Kemerburgaz'da trafik kazasında ölüme sebep olan Timur Cihantimur ve kaçışında rol alan annesi Eylem Tok, ABD'de yargılanmak üzere hakim karşısına çıktı. İşte detaylar...

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, ABD'de yargılandıkları davada hakim karşısına çıktı. İşte duruşmanın detayları...

TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

İstanbul Kemerburgaz'da meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok'un tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

Eylem Tok ve oğlu ABD'de hakim karşısına çıktı: Tutuklulukları sürecek - 2

İstanbul'da 1 Mart'ta gerçekleşen kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, ABD'de kazadan 106 gün sonra yakalanmıştı. Yargı süreci devam eden anne ve oğulun tutukluluk hallerinin süreceğine karar verildi. 

İKİ AYRI DURUŞMADA HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, Boston'da iki ayrı duruşmada hakim karşısına çıktı. Hakim, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devam etmesine ve tarafların detaylı iddia ve savunmalar için hazırlık yapmasına karar verdi. NTV Washington Temsilcisi Hüseyin Günay'ın aktardığına göre, Eylem Tok duruşmaya turuncu tutuklu tulumu ile getirildi, saçlarının siyaha boyandığı ve kısa kesildiği görüldü.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 20 HAZİRAN

Timur Cihantimur, Türkiye saatiyle 20.30'da hakim karşısına çıktı, çünkü Türkiye'nin iki ayrı iade talebi vardı. Cihantimur'un avukatları, müvekkilinin kaldığı çocuk hapishanesinden memnuniyetsizliklerini dile getirerek, serbest bırakılmasını talep etti. Ancak hakim, Timur Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise Türkiye saatiyle 20 Haziran Perşembe günü saat 22.30'a ertelendi.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

"Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bugün ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran’a, oğlu Timur Cihantimur’un duruşması 20 Haziran’a ertelenmiştir. Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Eylem Tok ve oğlu ABD'de hakim karşısına çıktı: Tutuklulukları sürecek - 6

Reuters'ın raporuna göre; gözaltına alındıklarında Tok ve oğlu, yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret etmek üzere Boston'da hazırlıklarını sürdürüyorlardı. Tok'un yakalanması sırasında üzerinde bulunan 5 bin dolar nakit para da polis kayıtlarına geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler