Ukraynalı Heyetten Bayraklı Protesto

Ukraynalı Heyetten Bayraklı Protesto

Ukraynalı heyetten bayraklı protesto! Ankara’da gerçekleşen KEİPA 30. Yıl Dönümü Parlamento Başkanları Zirvesinde bayrak gerginliği yaşandı.

Olayda bir yılı aşkın süredir savaş halinde olan Rusya ve Ukrayna tarafları arasında önemli bir olay yaşandı. Zirvede Rus heyeti başkan yardımcısı Olga Timofeeva'nınkonuşması sırasında Ukrayna heyeti Timofeeva'nın yanında durarak bayrak açtı.  Aşırı milliyetçi örgüt Pravy Sektor'e Rusya karşıtı sloganlar attı. Rus heyetiUkraynalıların bunu yapmasına engel olmaya çalışınca taraflar arasında kısa sürelibir tartışma çıktı. Ukrayna heyeti başkanı Anna Purtova, Timofeeva'nın konuşmakoltuğunu boş bıraktı. Olanlarla tepki çeken heyet ile havada uçuşan yumruklar katılımcıları hayretler içerisinde bıraktı.

PARLAMENTO BAŞKANLARININ OLAYLI ZİRVESİ

Rus heyeti başkan yardımcısı Olga Timofeva tarafından yapılan konuşma konuşması sırasında Ukrayna heyeti bayrakla protesto etti. Yapılan bu durum karşısında yaşananlar izleyenleri şaşkına çevirdi. 

Ukrayna heyetinden bir kişinin Rus heyeti arkasında Ukrayna bayrağı açması ile arbede yaşandı. Rus heyetinden bir kişi ise Ukrayna bayrağını alarak salondan çıktı. TBMM başkanı Şentop ise olaya müdahale ederek toplantıya ara verdi. Zirvenin ilerleyen dakikalarında gerçekleşen bayraklı protesto, katılımcıların tepkisine yol açtı. 

ŞENTOP OLAYA MÜDAHALE ETTİ!

Çalışma düzenini bozan Ukrayna heyetinin yaptığı protesto, TBMM başkanı Mustafa Şentop tarafından durduruldu. Protestoyu yapan heyetin ise salondan çıkarılmasını isteyerek “Böyle bir şey olamaz, bu toplantının huzurunu kimseye bozdurmam” dedi. 

Ankara’da gerçekleşen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA)30. Yıldönümü Parlamento Zirvesinde yer aldı. KEİ üye ülkeleri arasında Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Moldova, Gürcistan, Sırbistan, Türkiye, Ukrayna, Yunanistan, Rusya Federasyonu ve Romanya’ katılımı ile 81 parlamenter üyesinin yer aldığı parlmento zirvesinde yumruklar havada uçuştu.

ukraynali-heyetten-bayrakli-protesto.jpg

ukraynali-heyetten-bayrakli-protesto2.webp

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler