İngiltere Kralı 3. Charles, Görkemli Bir Törenle Tacını Taktı

İngiltere Kralı 3. Charles, Görkemli Bir Törenle Tacını Taktı

İngiltere kralı 3. Charles, görkemli bir törenle tacını taktı. 8 Eylül 2022 tarihinde ll. Elizabeth’in ölümü üzerine tahta çıkan Kral 3.Charles, ihtişamlı bir törenle tacını taktı.

İngiltere kralı 3. Charles, görkemli bir törenle tacını taktı. 8 Eylül 2022 tarihinde ll. Elizabeth’in ölümü üzerine tahta çıkan Kral 3.Charles, ihtişamlı bir törenle tacını taktı. Birçok siyasi lider ve ünlü ismin yer aldığı tören, WesminsterAbbey Kilisesinde gerçekleşti. 

Kraliçe Elizabeth’in 2 Haziran 1953 tarihinde gerçekleşen taç giyme töreninden sonra ilk taç giyme töreni olması heyecan yarattı. Halk ise töreni izleyebilmek için yoğun bir ilgi gösterdi. 

TAÇ GİYME TÖRENİNE HALKTAN YOĞUN İLGİ

İngiltere'de bu tarihi günde binlerce kişi Buckingham Sarayı'ndan WestminsterAbbey'e giden yolda uzun kuyruklar oluşturdu. 70 yıl sonra ilk kez bir taç giyme törenine tanık olan İngilizler, geçit törenini izlemek için sokaklara döküldü.

Tarihi günün gerçekleştiği Londra’da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Törende güvenliği sağlaması için 6 binden fazla silahlı kuvvet mensubu yer aldı. 

“CUMHURİYET” HAREKETİNİN LİDERİ GRAHAM SMİTH GÖZALTINDA!

The Guardian haberine göre Polis, monarşi karşıtı gösterilerin yapıldığı Londra'daki Trafalgar Meydanı'nda cumhuriyetçi hareketin lideri Smith'e pankart dağıtılması üzerine müdahale etti. Polis, Smith'e ek olarak, monarşi karşıtı gösterilere liderlik eden beş kişiyi daha tutukladı. Monarşi karşıtı "Cumhuriyetçi" hareketin lideri GrahamSmith tutuklandı. Cumhuriyetçi gruplardan 2 binden fazla göstericinin önümüzdeki ilerleyen saatlerde Trafalgar Meydanı'nda toplanması bekleniyor.

PRENS HERRY YALNIZ KATILIYOR!

Dünyanın dört bir yanında merakla beklenen Kral 3.Charles töreni için 2.000 kişilik davetiye gönderildi. 20 bin kişinin katılması beklenen taç giyme töreni için kraliyetailesinin tüm üyelerinin katılacağı belirtildi. Prens Harry, 2020'de resmi kraliyet görevlerinden çekileceğini açıkladıktan sonra tek başına katılıyor.

Törende 100 devlet başkanının yer alması üzerine aralarında 203 ülkeden temsilci de katıldı. Türkiye'den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katılacağı törene dünyanın çeşitli yerlerinden dini liderlerin de katılacağı belirtildi.  Rusya, Beyaz Rusya, Myanmar, Afganistan, Suriye, Venezuela ve İran'dan dünya liderleri ise katılmayacak.

ingiltere-krali-3-charles-gorkemli-bir-torenle-tacini-takti3.jpg

ingiltere-krali-3-charles-gorkemli-bir-torenle-tacini-takti2.jpg

ingiltere-krali-3-charles-gorkemli-bir-torenle-tacini-takti1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler