Taksiciler Yılbaşında Yeniden Zam Bekliyor!

Taksiciler Yılbaşında Yeniden Zam Bekliyor!

İstanbul’daki taksi sorunu henüz son bulmadı. Büyük bir sorunsal hale gelen taksiler, üstüne bir de yüksek zam talebinde bulunuyor. Zammı kimi doğal karşılarken, kimi ise çok olduğunu söylüyor. İşte yeni zam talebi…

Yılbaşı gelemeden önce taksicilerin zam savaşı başladı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, açık açık zam talebini belirtti.

Taksiciler, zam talebi beklerken, müşteriler ise taksi bulamamaktan ve yüksek fiyatlardan şikayetçi. Sorunun çözülmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), önemli adımlar atmıştı. Ancak sorunlar halen çözüme kavuşmadı.

TAKSİCİLER YÜZDE 65 ZAM BEKLİYOR

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, katıldığı bir canlı yayında zam taleplerini duyurdu. Artan maliyetler ve asgari ücret - memur zammını öne süren Aksu, zam oranını da açıkladı. Eyüp Aksu,

Demirbaşlara gelen zamlardan dolayı İBB’ye yüzde 65 oranında taksimetre tarife artışı talebinde bulunduk. Yılbaşında toplu taşıma araçlarına, taksiye, minibüse, servise rutin zam yapılıyor. Biz de bundan dolayı talebimizi şimdiden ilettik.

İNDİ - BİNDİ 70 LİRAYA ÇIKMIŞTI

Ağustos ayında yapılan UKOME toplantısında taksiler için zam oranı belirlenmişti. Buradaki toplantıda indi bindi ücreti 70 liraya, açılış ücreti ise 19,17 liraya çıkarılmıştı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun belirttiği zam oranı gerçekleşirse, indi bindi ücreti 115 lira olacak. Taksimetre açılışı da 19,17 liradan 31,63 liraya çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler