Son Dakika! TCMB'de Yeni Atama: Prof. Dr. Fatma Özkul PPK Üyeliğine Getirildi!

Son Dakika! TCMB'de Yeni Atama: Prof. Dr. Fatma Özkul PPK Üyeliğine Getirildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Fatma Özkul'un atanmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. TCMB üyeliğine Prof. Fatma Özkul getirildi. 

YENİ PPK ÜYESİ BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararı sonucunda, Prof. Dr. Fatma Özkul, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) yeni Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olarak atanmıştır.

PROF. DR. FATMA ÖZKUL KİMDİR?

Elazığ’da 1978 yılında dünyaya gelen Prof.Dr.Fatma Özkul, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Yüksek lisans ve doktorasını ise Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe Finansman Ana Bilim Dalı'nda başarıyla tamamlayan Prof. Özkul, Akademik kariyerine Muhasebe Bilim Dalında doçent olarak başladı. 2018 yılında ise profesör unvanını aldı. Ardından Özkul'un eğitim ve öğretimdeki başarıları, ekonomi ve finans alanındaki uzmanlığına da katkı sağladı.

2007-2021 yılları arasında Bahçeşehir Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevini yaptı. Prof. Dr. Fatma Özkul, akademik kariyerinin yanı sıra çeşitli idari görevlerde de yer aldı. Meslek yüksekokulu müdür yardımcılığı, sosyal bilimler enstitüsü müdür yardımcılığı ve lisansüstü eğitim enstitüsü müdürlüğü gibi önemli sorumlulukları üstlendi.

Çok sayıda akademik yayını olan ve ödüle layık görülen Özkul, "İşletmelerde Hile Riski Yönetimi" ve "Perakende İşletmelerde Muhasebe Uygulamaları" kitaplarına ek olarak, 2023 yılında "Yılın En İyi Finans ve Ekonomi Kitabı Ödülü"ne layık görülen "Kripto Varlıklar Muhasebesi" kitabının yazarıdır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler