El Salvador, Bitcoin Yatırımcılarına Vatandaşlık Sunacak

El Salvador, Bitcoin Yatırımcılarına Vatandaşlık Sunacak

Latin Amerika ülkesi hafta içinde önemli bir karara imza attı. El Salvador, Bitcoin yatırımcılarına büyük kolaylık ağlayacak yasa tasarısını onayladı. Buna göre, ülkede vatandaşlık almak kolay hale gelecek. Detaylar haberimizde…

El Salvador Yasama Meclisi'nin, Bitcoin yapan yabancılara hızlandırılmış vatandaşlık veren bir göç yasasını onayladığı bildirildi. Reuters raporuna göre, reform 21 Aralık'ta Nayib Bukele'nin Yeni Fikirler partisinin desteğiyle ülkenin yasama organı tarafından kabul edildi.

Yasanın önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Eylül 2021'de kripto para birimi yasal ihalesini yaptığında El Salvador'un Bitcoin devrimine öncülük etmişti.

EL SALVADOR, VATANDAŞLIĞIN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Bitcoin'i (BTC) yasal ihale olarak benimseyen öncü ülke El Salvador, önde gelen dijital para birimini ulusal vizyonunun merkezi bir parçası haline getirmek için büyük adımlar attı. Dün, küçük Latin Amerika ülkesi, El Salvador Kongresi'nin yeni bir göç yasasını resmi olarak onayladığı için Bitcoin destekli vatandaşlıkta bir atılım gördü.

Bitcoin seven Başkan Nayib Bukele'nin Yeni Fikirler Partisi tarafından başlatılan yasa, hükümetin ekonomik ve sosyal kalkınma programlarından birine BTC bağışlayan yabancılara El Salvador vatandaşlığı veriyor.

ÜLKEDE BÜYÜK KOLAYLIK

Yeni Reform, hak kazananların, İspanyolca konuşulmayan bir ülkeden herhangi biri için beş yıllık daimi ikamet veya kişinin Salvadorlu bir eşi varsa iki yıllık vatandaşlığa kabul süreci için normal şartına ihtiyaç olmayacağını teyit ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler