Sevindirici Haber Geldi! Devlet Desteği ile 6 ay sonra Ödemeli Borç Kapatma Kredisi Veriliyor!

Sevindirici Haber Geldi! Devlet Desteği ile 6 ay sonra Ödemeli Borç Kapatma Kredisi Veriliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara borç kapatma kredisi ile destek verileceğini duyurdu. Mevcut borçlar kapanıyor, vatandaşlar kendisine uygun ödemelerle 6 ay sonra ödemeye başlıyor. İşte haberin detayları…

Günümüzde ekonomik sorunlar sebebi ile birçok vatandaş sorun yaşarken, neredeyse birçok kişi borçlanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise talimatı verdi. Ay sonuna kadar kredi kartları katlandıkça katlanıyor. Mevcut borcu artan vatandaş için sevindiren haber geldi. Mevcut borçların kapanması için devlet destekli ve 6 ay sonra ödemeli borç kapatma kredisi veriliyor.

6 AY SONRA ÖDEME İMKANI!

Vatandaşların aldıkları devlet destekli kredileri 6 ay sonra ödeyebilecekleri belirtildi. Seçimlerin ardından Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada icradan artan dosyalar için vatandaşlara kolaylık tanındı. Borçların tekrar düzenlenmesi ve ödemelerin 6 ay sonra başlaması ile vatandaşlar rahat nefes alabilecek. Vatandaşın mevcut borcunu kapatarak 6 ay sonra ödemeye başlaması ile kolaylık sunuluyor.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

Birçok vatandaşın ekonomik sebeplerle aldıkları borçları kapaması için fırsat sunuluyor. Borç kapatma kredisi almak isteyen vatandaşlar, Halkbank üzerinden gerçekleşen borçlarının tekrar düzenlenmesi için faydalanabilecek. Ayrıca Esnaflar için de aldıkları kredi için düzenlemeler yapılacak. Kredi almak isteyen vatandaşlara 36 aya kadar varan vadelerle 6 ay sonra ödemelerine başlayabilecek şekilde verilecek. Bu sayede vatandaşlar borçları için kullanabilecek. Yüzde 4 faiz oranı ile borç ödemesi için bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar, Halkbank’a müracaat ederek gereken başvuruyu yapması gerekiyor. 6 ay sonra ödemeye başlanacak kredi borcu, 36 ay vade ile ödeneceği belirtildi. Bu sayede vatandaşlar borçlarını uzun vadede ödeyebilecek.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ ALMAK İSTEYENLER İÇİN DETAYLAR

Borç kapatma kredisi almak isteyen esnafların yanı sıra genç girişimciler için de faizsiz iş yeri kurma desteği veriyor. Krediden yararlanacak esnaflar için belirlenen faiz oranı aylık 0.37 olarak belirlendi. Yıllık faiz oranı ise yüzde 4 olarak açıklandı. 36 aya varan vadelerle ödeme imkanı sunan "Borç Kapatma Kredisi" için ödemeler 6 ay sonra başlıyor. Halkbank üzerinden müracaat yapılabilecek.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler