Ev Alacaklar Dikkat! Konut Kredisinde Yeni Faiz Oranları Güncellendi!

Ev Alacaklar Dikkat! Konut Kredisinde Yeni Faiz Oranları Güncellendi!

Konut fiyatlarında yaşanan artış bir süredir ev almak isteyenleri zorluyor. Konut alma hayali kuran kişiler için yeni faiz oranı açıklandı. Bankalardan kredi ile bu hayal gerçek olabilecek.

TÜİK tarafından açıklanan yeni faiz oranları ile vatandaşların konut alma hayali bankalardan kredi ile gerçekleşebilecek. Faiz oranlarının artmış olması vatandaşları endişelendiren bir gelişme olarak gündemde yer alıyor. Haziran ayı itibari ile birçok bankanın faiz oranları belirlendi. Vatandaşlar kendine en uygun bankayı tercih ederek ev alma hayalini gerçekleştirebilecek.

YENİ FAİZ ORANLARINA GÖRE HANGİ BANKALAR KONUT KREDİSİ VERİYOR?

Ev almak isteyenler için yeni faiz oranları ile bu hayali gerçekleştirecek bankalar arasında en çok kamu bankalarının olduğu görülüyor. Özel bankalar ise kendi içlerinde rekabette olduğu için faiz oranlarını minimum seviyeye indirmeye çalışıp müşteri çekiyor. Kamu bankalarının uygun faiz oranları vermesi ile konut kredisi desteği vatandaşlar için cazip görünen fırsatlar arasında.

KAMU BANKALARINDAN KONUT KREDİSİNE FAİZ ORANI NE KADAR?

Kamu bankaları arasında Halkbank, konut kredisinde öne çıkmayı başaran bankalar arasında geliyor. Vatandaşlar için cazip hale gelen fiyatlar arasınd, Halkbank’ın sunduğu konut kredisi %1.29 olarak paylaşıldı. Ev almak isteyenler için “Hesaplı evim konut kredisi” olarak verilen banka faizi, birçok vatandaş için fırsat niteliğinde görülüyor.

Vakıfbank da faiz oranını %1.29 olarak açıkladı. İki kamu bankası da aynı rakamlarla müşterilerine kolaylık tanıyor. Öne çıkan diğer kamu bankası ise Ziraat Bankası oldu. Konut kredi oranını %1.36 olarak açıklayan banka, vatandaşlar için faiz oranlarını cazip hale getiriyor. Bütün kamu bankaları, kentsel dönüşüm için faiz oranlarını daha düşük tutarak “Yeni Evim Konut Projesi” kapsamında açıklanan faiz oranları, %0.69 ile %0.79 arasında farklılık gösterebiliyor.

ÖZEL BANKALARIN FAİZ ORANLARI

Ev almak isteyen vatandaşlar için özel bankalardan verilen faiz oranları güncellendi. QNB Finansbank konut kredisi faiz oranı %2.24 olarak açıklanırken Türkiye İş Bankası %2.85 olarak duyurdu. ING Bank ise konut kredisinde %2.59 olarak fırsat sunuyor. Vatandaşlar ise kendine en uygun faiz oranlarına göre banka seçiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler