Sağlık Ocağına Randevu Nasıl Alınır?

Sağlık Ocağına Randevu Nasıl Alınır?

Sağlık ocağından randevu almak için e-Devlet sistemi kullanılabilir. Ayrıca MHRS ve e-Nabız üzerinden de randevu alınabilir. Sağlık ocağından randevu almak, muayene işlemlerinin daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlar.

Sağlık ocağından randevu almak için e-Devlet sistemi kullanılabilir. Ayrıca MHRS ve e-Nabız üzerinden de randevu alınabilir. Sağlık ocağından randevu almak, muayene işlemlerinin daha kolay bir şekilde yapılmasını sağlar. 

Randevulu sistemin getirilmesi sayesinde hastanelerde yoğunluk azalmıştır. Aynı zamanda hastalar da uzun süre hastanelerde beklemek zorunda kalmaz. Randevular; hastanelerden ya da aile hekimlerinden alınabilir. 

Aile hekimleri, birinci derece sağlık kuruluşu olarak hizmet verir. Temel rahatsızlıkların teşhisi, gebe ve bebek takibi, aşı gibi işlemler, aile hekimleri aracılığıyla yapılır. Aile hekimleri, sağlık ocağı olarak da aldandırılır. Sağlık ocakları, aile hekimi sistemine geçmiştir. Bu sayede herkes, kendi aile hekimine tedavi olabilir.

Aile hekiminden randevu almak isteyenler, internet üzerinden kolayca randevu alabilir. Böylece aile hekiminde sıra olsa bile muayene saatinde tedavi olunur. Aile hekimlerine randevu almadan da gidilebilir. Ancak yoğunluktan etkilenmemek için randevu alınmalıdır. 

SAĞLIK OCAĞINDAN RANDEVU ALMAK İÇİN NE YAPILIR?

Sağlık ocağından randevu almak için ilk olarak aile hekiminizin kim olduğunu bilmeniz gerekir. Aile hekiminin kim olduğunu, e-Devlet sisteminden öğrenebilirsiniz. Aile hekimi, e-Nabız üzerinden de öğrenilir. Ayrıca isteyenler, internet üzerinden aile hekimini değiştirebilir. 

Hastaneye gitmeyi gerektirmeyecek bir rahatsızlığı olanlar, aile hekimine tedavi olabilir. Aile hekimi, gerekli durumlarda ilaç tedavisine başlar. Gerekli durumlarda hastanelere yönlendirme de yapılır. 

Aile hekimleri, her mahallede bulunur. Böylece hekimlere ulaşmak daha kolay bir hale gelir. Sağlık ocağından son derece kolay bir şekilde randevu alınabilir. Randevu almak isteyenler, e-Devlet şifresi kullanabilir. Randevu için e-imza ya da mobil imza sisteminin kullanılması mümkündür.

Aile hekimleri, e-Nabız sistemi üzerinden hastaların geçmiş sağlık verilerine ulaşabilir. Hastaların; alerjileri, kullandığı ilaçlar, aldıkları raporlar burada görüntülenir. Aile hekimleri, elde ettikleri verilere göre hastaların genel durumunu değerlendirir. 

E-DEVLET’TEN SAĞLIK OCAĞI RANDEVUSU ALINIR MI?

E-Devlet’ten sağlık ocağı randevusu almak için turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. “Giriş Yap” yazan kısımdan e-Devlet şifresi ekranına ulaşılır. 

İlk olarak kimlik numarasının yazılması ile işlemlere başlanır. 

Kimlik numarasından sonra e-Devlet şifresi girilir. E-Devlet şifresini hatırlamayanlar, “Şifremi Unuttum” yazan alandan şifresini öğrenebilir. 

Şifre bilgisi girildikten sonra “Giriş Yap” yazan alana tıklanmalıdır. 

Sisteme girildikten sonra arama alanına “Aile hekimi” yazılır. Aile hekimi randevusu almak için “e-Nabız kişisel sağlık sistemi” tercih edilebilir. Bunun yanı sıra randevu alınabilecek diğer sistem MHRS’dir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alınabilir. 

 

Randevu alınacak uygulama seçilerek “Uygulamaya git” yazan alana tıklanır. Bu sayede ilgili sistem üzerinden kolayca randevu alma işlemleri yapılabilir. 

MHRS’DEN SAĞLIK OCAĞI RANDEVUSU ALINIR MI?

MHRS’den sağlık ocağı randevusu alınabilir. Bunun için ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapılmalıdır. E-Devlet sistemi adresi turkiye.gov.tr şeklindedir. Buradan MHRS sistemine ulaşılabilir. Ayrıca doğrudan mhrs.gov.tr adresine de girilebilir. 

Sağlık ocağı randevusu almak isteyenler, “Aile hekimi randevusu al” seçeneğini tercih etmelidir. Aile hekimine gidecek vaktiniz yoksa görüntülü muayene seçeneğini tercih edebilirsiniz. Normal randevu için “Aile hekimi randevu” seçeneği seçilmelidir. Genel kontrol için “Aile hekimi tarama” seçilir. 

Seçim yapıldıktan sonra tarih belirlenmelidir. Tarihten sonra saatin belirlenmesi gerekir. Randevuya gidilmediği takdirde 15 gün randevu alamama cezası uygulanır. Bu nedenle gidilebilecek bir güne ve saate randevu alınmalıdır. 

Tarih ve saat seçildikten sonra “Randevu Onayla” yazan alana tıklanır. Sağlık ocağından randevu almak internetten kolayca yapılacak bir işlemdir. Ayrıca randevu iptal işlemleri de internet üzerinden yapılabilir. Bu sayede gereksiz yere ceza almanıza gerek kalmaz. 

E-NABIZ’DAN SAĞLIK OCAĞI RANDEVUSU ALINIR MI?

E-Nabız’dan sağlık ocağı randevusu almak mümkündür. Bunun için e-Devlet üzerinden e-Nabız sistemine giriş yapılabilir. Bunun yerine enabiz.gov.tr adresinden de sisteme girilebilir. Sisteme giriş, e-Devlet şifresi ile yapılabilir. E-İmza ya da mobil imza gibi farklı yöntemlerle de sisteme girilebilir.

Sisteme girdikten sonra “Randevu” yazan alana tıklanmalıdır. 

“Randevu” yazan alana tıklandıktan sonra “Randevu Al” yazan kısımdan işlemlere devam edilir. Hem kendiniz hem de çocuklarınız için randevu alabilirsiniz. 

“Randevu Al” yazan kısma tıkladıktan sonra sistem sizi MHRS’ye yönlendirir. Bundan sonraki işlemler, MHRS ile aynıdır. Randevu almak için E-Nabız ve MHRS mobil uygulamaları da kullanılabilir. Mobil uygulama üzerinden kolayca randevu alma işlemleri yapılır. 

TELEFONLA SAĞLIK OCAĞI RANDEVUSU ALINIR MI?

Telefonla sağlık ocağı randevusu almak mümkündür. Bunun için Alo 182 aranmalıdır. Bu numara arandıktan sonra kimlik bilgileri verilerek randevu alma işlemi yapılır. Randevunun telefonla alınması ve telefonla iptal edilmesi mümkündür. 

Herkes sadece kendi aile hekiminden randevu alabilir. Başka bir aile hekiminden randevu almak isteyenler, ilk olarak aile hekimini değiştirmelidir. E-Devlet üzerinden aile hekimi değiştirilebilir. Taşınanlar, doktor ile iletişim kopukluğu yaşayanlar, aile hekimini değiştirebilir.

Çocuğunuz için telefonla sağlık ocağı randevusu alabilirsiniz. Bunun için çocuğunuzun kimlik numarasını Alo 182 yetkililerine vermelisiniz. Hastalıkların ilerlememesi ve bir an tedavi edilmesi için bir an evvel randevu alınmalıdır.

Aile hekimlerinden alınan randevu ile hastalıkların teşhisi için kan tahlili yapılabilir. Ayrıca idrar tahlili gibi işlemler de yapılabilir. Aile hekimi hastaya, gerekli durumlarda uzmana görünmesini tavsiye eder.

Telefonla sağlık ocağı randevusu alınarak çocukluk dönemi aşıları yaptırılabilir. Aile hekimleri, aşılar hakkında aileleri bilgilendirir. Böylece zamanında aşıların yapılması mümkün olur. 

SAĞLIK OCAĞI RANDEVUSU NASIL İPTAL EDİLİR?

Sağlık ocağı randevusunun iptal edilmesi için gerekli işlemler, e-Nabız üzerinden yapılır. Aynı zamanda MHRS üzerinden de randevu iptal işlemi yapılabilir. Randevu iptali yaptıktan sonra 10 dakika içerisinde tekrar aynı randevuyu alabilirsiniz. 

Sağlık ocağına gidemeyeceğiniz durumlarda mutlaka randevu iptali yapmalısınız. Aksi takdirde 15 gün boyunca yeni randevu almanız mümkün olmaz. Randevusunu iptal edenler, hastane randevusu almayı tercih edebilir. Bunun yanı sıra aşı randevusu gibi işlemler de yapılabilir. 

Gidilemeyecek randevuların iptal edilmesi sayesinde başka birisi tarafından randevu alınabilir. Böylece hastaların hakkı korunabilir. 

SAĞLIK OCAĞINDAN RANDEVU ALMAK ZORUNLU MU?

Sağlık ocağından randevu almak zorunlu değildir. Aile hekiminin yoğunluğuna göre randevu alınmadan da tedavi olunabilir. Sağlık ocağından randevu almak, muayene sırası beklememek açısından faydalıdır. 

Aile hekimlerinden randevu alarak hastalık ilerlemeden tedaviye başlanabilir. Özellikle salgın gibi durumlarda hastalıkların yayılmaması için teşhisin zamanında yapılması önemlidir. 

Randevu almak isteyenler, ilk olarak aile hekimini öğrenmelidir. Aile hekimi değişiklikleri hemen sisteme yansımayabilir. Eğer değişiklik yapıldıysa hangi hekimin üzerinde göründüğünüze bakmalısınız. 

Aile hekiminizin doğru teşhis koyabilmesi için şikâyetlerinizi açık şekilde anlatmanızda fayda vardır. Ayrıca kullandığınız ilaçlardan, alerjilerinizden bahsetmelisiniz. Hekime yaptırdığınız tahlil sonuçlarını, çektirdiğiniz röntgen filmlerini gösterebilirsiniz. Bu sayede hekimin işi kolaylaşır. 

Aile hekimi yerine devlet hastanesinden de randevu almanız mümkündür. Size en yakın devlet hastanesinden randevu alarak uzman bir hekime görünebilirsiniz. 

Sağlık ocağından ve devlet hastanesinden randevu almak için e-Nabız sistemini kullanabilirsiniz. Ayrıca MHRS sistemini kullanmanız da mümkündür. Her iki sistemin de mobil uygulaması vardır. Böylece her yerden, istediğiniz zaman randevu alabilirsiniz. Sağlık ocağından randevu almak için Alo 182 de aranabilir. 

antalyahaber.tv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler