Sağlık Ocağı Tahlil Sonuçları Sorgulama
Sağlık ocağı tahlil sonucu sorgulama işlemi, e-Nabız üzerinden yapılabilir. Sağlık ocaklarının yanı sıra devlet hastanelerinde yapılan tahliller de burada görüntülenir.
Sağlık ocağı tahlil sonucu sorgulama işlemi, e-Nabız üzerinden yapılabilir. Sağlık ocaklarının yanı sıra devlet hastanelerinde yapılan tahliller de burada görüntülenir. Sağlık ocağı tahlil sonucu sorgulama ile normalin dışında seyreden değerler öğrenilebilir.
Sağlık ocakları artık aile sağlığı merkezi olarak adlandırılır. Aile sağlığı merkezlerinde aile hekimleri, hemşireler ve diğer yetkili sağlık personelleri görev yapar. Bazı sağlık ocaklarında laboratuvar kısmı da bulunur. Böylece kan, idrar tahlili gibi işlemler yapılır.
Sağlık ocaklarında yapılan tahliller neticesinde hastalıkların teşhisini koymak kolaylaşır. Aynı zamanda doğru tedavi yönteminin belirlenmesinde de tahliller önemlidir. Hastaneden randevu alamayan ya da hastaneye gitmeye vakit bulamayanlar, tahlillerini sağlık ocağında yaptırabilir.
Tahlillerin ne zaman çıkacağı noktasında sağlık ocaklarına göre değişen süreçler söz konusu olabilir. Ancak genellikle 1 ya da 2 gün içerisinde tahlil sonuçları çıkar. Tahlil sonuçlarına e-Nabız sistemi üzerinden de öğrenmek mümkündür.
SAĞLIK OCAĞI TAHLİL SONUCU NEREDEN ÖĞRENİLİR?
Sağlık ocağı tahlil sonucunu öğrenmek için ilgili aile sağlığı merkezine başvuru yapılmalıdır. Sonuçların internet üzerinden öğrenilmesi de mümkündür. Bunun için e-Nabız sistemi kullanılır.
Tahlil sonuçlarını öğrendikten sonra doğru bilgilendirme için hekime başvurulmalıdır. Aile hekiminizden tahlil sonuçlarının ne anlama geldiğini öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda yaşadığınız sağlık sorunları ile alanında uzman bir hekime de başvurabilirsiniz.
Sağlık ocağında pek çok tahlil işlemi yapılabilir. Kan değerlerinin ölçülmesi, enfeksiyonların anlaşılması gibi işlemler için sağlık ocaklarına başvurulabilir. Hangi tahlillerin yapılacağına hekim tarafından karar verilir.
Hekimler, hastanın şikâyetlerini dinleyerek yapılacak tahlillere karar verir. Böylece hastanın durumu net bir şekilde anlaşılır. Hastalar, hekimler tarafından istenen tahlilleri mutlaka yaptırmalıdır.
E-DEVLET’TEN SAĞLIK OCAĞI TAHLİL SONUCU ÖĞRENİLİR Mİ?
E-Devlet’ten sağlık ocağı tahlil sonucu öğrenmek için e-Nabız sistemine giriş yapılmalıdır. E-Devlet üzerinden e-Nabız sistemine ulaşılabilir. Bunun için turkiye.gov.tr adresine girilmelidir. Bu adrese girildikten sonra “Giriş Yap” yazan alana tıklanır.
İlk olarak kimlik numarası girilerek işlemlere başlanır.
Kimlik numarasından sonra e-Devlet şifresi girilmelidir.
E-Devlet şifresi girildikten sonra “Giriş Yap” yazan alana tıklanır.
Arama alanına “e-Nabız” yazılarak sorgulama gerçekleştirilir.
“e-Nabız kişisel sağlık sistemi” yazan alandan sorgulama gerçekleştirilmelidir. Gelen kısımda “Uygulamaya Git” yazan alana tıklanır.
E-Devlet üzerinden e-Nabız sistemine ulaşılarak sorgulama yapılabilir. Tahlil sonuçlarını öğrenmek için doğrudan e-Nabız sistemi üzerinden de sisteme giriş yapılabilir. Kendi tahlil sonuçlarınızın yanı sıra çocuklarınızın da tahlil sonuçlarını e-Nabız üzerinden görebilirsiniz.
Tahlil sonuçları, aile hekimlerinin e-Nabız sisteminde de görünür. Bu sayede hekimler de hastanın tahlil sonuçlarına kolayca ulaşabilir.
E-NABIZ’DAN SAĞLIK OCAĞI TAHLİL SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?
E-Nabız’dan sağlık ocağı tahlil sonucunu öğrenmek için enabiz.gov.tr adresine girilmelidir. Bu adrese girildikten sonra “Tahlillerim” yazan alana tıklanır.
Burada hangi tarihten itibaren tahlilleri görüntülemek istediğinizi tercih etmelisiniz. “Başlangıç tarihi” kısmından tarih seçimi yapılabilir. “Bitiş tarihi” yazan kısımdan da hangi tarihe kadar tahlillerin görüneceği seçilir. Geçmiş yıllara ait olan tahlil sonuçlarını da e-Nabız’dan görebilirsiniz.
Gelen ekranda tahlillerin hepsi bir arada görüntülenebilir. Ayrıca normal ve normal dışı sonuçlar görüntülenebilir.
Kurum, işlem adı, sonuç, sonuç birimi ve referans değeri gibi bilgiler, ekranda belirtilir. Tahlil tarihi de ekranda gösterilir.
Sağlık ocağı tahlil sonucu sorgulama neticesinde vitamin ve hormon ölçümleri yapılabilir. Sonuçların normal kabul edilmesi için referans değeri olarak belirtilen aralıkta olması gerekir.
T.C. KİMLİK NO İLE TAHLİL SONUCU SORGULANIR MI?
T.C. kimlik no ile tahlil sonucu sorgulama yapılması mümkündür. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasıyla beraber e-Devlet şifresi kullanılarak sorgulama yapılabilir. Sorgulama için e-imza kullanılabilir. Mobil imza da kullanılabilecek sorgulama yöntemlerinden biridir.
Tahlil sonucu sorgulama için internet bankacılığı üzerinden e-Devlet’e giriş yapılabilir. T.C. Kimlik Kartı uygulaması da kullanılabilecek bir diğer yöntemdir. Tahlil sonucu sorgulama için ilgili aile sağlığı merkezine bizzat gidilebilir.
E-Devlet şifresi olmayanlar, PTT şubesine giderek alabilir. Kapalı zarf içerisinde teslim edilen şifre, güvenlik bir şifre belirlenerek değiştirilebilir.
SAĞLIK OCAĞI TAHLİL SONUÇLARI, TELEFONLA ÖĞRENİLİR Mİ?
Sağlık ocağı tahlil sonuçlarının telefonla öğrenilmesi genellikle mümkün değildir. Tahlil sonuçları hakkında telefonla bilgi almak için aile hekiminizi aramanız gerekir. Ancak aile hekiminin telefonla bilgi vermeme hakkı vardır. Bu nedenle tahlil sonuçlarını bizzat öğrenmek gerekir.
E-Nabız’daki tahlil sonuçları hakkında bir yargıda bulunmak için de aile hekimi ile görüşmek gerekir. Tahlil sonuçları, mevcut sağlığınızın ne durumda olduğunu anlamanız açısından önemlidir. Ayrıca mevcut sağlık sorunlarının ilerlememesi açısından da tahliller önem arz eder.
MHRS’DEN SAĞLIK OCAĞI TAHLİL SONUCU SORGULAMA YAPILIR MI?
MHRS’den sağlık ocağı tahlil sonucu sorgulama yapılmaz. Tahlil sonucu sorgulama işlemleri, e-Nabız sistemi üzerinden yapılır. E-Nabız sistemine, e-Devlet şifresi ile giriş yapılabilir. Aynı zamanda e-Nabız için de özel şifre oluşturulabilir.
e-Nabız sistemine giriş yapıldıktan sonra “Tahlillerim” yazan alana tıklanır. “Çocuklarım” yazan kısma tıklayarak çocuklar için de tahlil sonucu öğrenilebilir. MHRS sistemi üzerinden aile hekimi randevu işlemleri yapılır.
MHRS’den aile hekiminin yanı sıra devlet hastaneleri için de randevu alınabilir. Randevu aldıktan sonra seçilen gün ve saatte aile hekimliğinde olmak gerekir. Randevuya gelmeyenlerin 15 gün boyunca yeni randevu alması mümkün değildir. Randevu alanların şikayetlerini dinleyen aile hekimleri, gerekli durumlarda tahlil ister.
SAĞLIK OCAĞI TAHLİL SONUÇLARI KAÇ GÜNDE ÇIKAR?
Sağlık ocağı tahlil sonuçlarının çıkacağı gün sayısı genellikle bir gündür. Tahliller yapıldıktan sonra bir gün içerisinde sonuçlar, e-Nabız sisteminde görünmeye başlar. Ancak bazı durumlarda tahlillerin görüntülenmesi gecikebilir.
Sağlık ocağı tahlil sonuçlarını öğrenerek hekiminizi bilgilendirebilirsiniz. Hekimler, sonuçlara göre gerekli durumlarda ilaç tedavisine başlar. Tahlillerin normal seyrine dönmesi için hekimler tarafından önerilen tedavi aksatılmamalıdır.
Tedavinin yanı sıra kontrollerin de aksatılmaması önemlidir. Gerekli durumlarda belli aralıklarla tahliller tekrarlanabilir. Böylece iyileşme olup olmadığı anlaşılır.
SAĞLIK OCAĞINDA HANGİ TAHLİLLER YAPILIR?
Sağlık ocağından yapılan tahliller arasında kan tahlilleri vardır. Kan tahlilleri ile kan değerlerinin normal seviyede olup olmadığı anlaşılır. Ayrıca idrar ve gaita testi yapılabilir. Kan tahlili ile gebelik sorgulaması yapılabilir.
Sağlık ocağından yapılacak tahlillerin hangisi olacağına aile hekimleri tarafından karar verilir. Aile hekimleri, hastanın durumunu değerlendirerek tahlillere karar verir. Tahliller yapıldıktan sonra sonuçlar da hekim tarafından değerlendirilir.
Sağlık ocağından tahlil yaptırmak isteyenler, ilk olarak aile hekimlerinden randevu almalıdır. Randevu alma işlemleri, e-Nabız üzerinden yapılabilir. E-Nabız üzerinden randevu aldıktan sonra aile hekimine yaşanan rahatsızlıklar ve diğer sorunlar anlatılmalıdır.
Sağlık sorununun tam olarak anlaşılması için kullanılan ilaçlar da aile hekimine belirtilmelidir. Aile hekimi tüm sonuçları değerlendirerek tahlil yapılmasına karar verebilir. Tahlil sonuçlarının değerlendirilmesi neticesinde hastaya teşhis konulur.
Sağlık ocağında gebe ve yeni doğan takibi gibi işlemler de yapılır. Ayrıca pansuman, tansiyon ölçümü gibi durumlarda da aile hekimlerine başvurulabilir. Tahliller yapıldıktan sonra sonuçlar bir gün içerisinde çıkar. Tahlil sonuçlarının değerlendirilmesi ile hastanın tedavi süreci başlar.
Sağlık ocağı tahlil sonucu sorgulama işlemlerini e-Nabız üzerinden yaparak daha kısa sürede sonuçları alabilirsiniz. Böylece farklı bir hekime de sonuçları göstermeniz mümkün olur.
antalyahaber.tv
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.