30. Dönem POMEM ÖN BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

30. Dönem POMEM ÖN BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

30.POMEM AÇIKLAMA EKRANI | Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin 600 kadın ve erkek Polis Akademisi öğrenci alımı yapacağını duyurmuştu. Başvuru sonuçları için beklenen an geldi. İşte haberin detayları...

 Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web sayfasında yaptığı açıklamada giriş sınavı aday belirleme ön başvuru sonuçları açıklandığını duyurdu. Polis Akademisi’nin resmi internet sayfasında yapılan açıklamaya göre 259’u şehit, veya vazife malulü, olan kişilerin eş ve çocuklarını kapsamında lisans ve ön lisans mezunu adaylar başvuruda bulundu. Lisans mezunu 33 bin 586 erkek ve 27 bin 669 kişi başvururken, ön lisans mezunlarında 38 bin 790 erkek ile 21.075 kadın başvuruda bulundu. Toplam 121 bin 120 kişinin başvurduğu 30. POMEM Polis Akademisi öğrenci alımı için adaylar sonuçları e-Devlet üzerinden de öğrenebilecek.

Giriş Aşamalarına Katılmaya Hak Kazanan Adaylar Başvuru Ücretini Nereye Yatıracak?

30 Dönem POMEM giriş sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için başvuru ücreti 30 Mayıs 2023 Salı günü saat 09.00’dan 8 Haziran 2023 Perşembe saat 17.00’ye kadar ücretlerini yatırmaları gerekiyor. Ücretler Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü’nün, Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi-Ankara “30. Dönem POMEM Giriş Sınavı” hesaba yatırmaları gerekecek. Belirtilen tarihlerde sınav ücretini yatırmayan adaylar ise sınava katılmaya hak kazanamayacak. Başvuru ücreti ise Halkbankası’nın  şubelerinden yapılabileceği gibi Halkbank ATM’leri ve Halkbank internet bankacılığı ile de yapılabilecek. Diğer bankalardan ise para yatırma işlemi yapılamayacak. Şehit ve vazife malulü ola kişilerin eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacak.

30. Dönem POMEM Kadın-Erkek Açılan Kontenjanlar

Lisans Mezunu

Erkek: 6900

Kadın: 1580

Ön Lisans Mezunu

Erkek:1700

Kadın: 420

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler