KYK Yurt Ücreti İnternetten Nasıl Ödenir?

KYK Yurt Ücreti İnternetten Nasıl Ödenir?

KYK yurt ücretinin internetten ödenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı sitesine girilmelidir. Bunun yanı sıra Ziraat Bankası internet şubesinden ya da mobil şubeden de ödeme yapılabilir.

KYK yurt ücretinin internetten ödenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı sitesine girilmelidir. Bunun yanı sıra Ziraat Bankası internet şubesinden ya da mobil şubeden de ödeme yapılabilir. KYK yurt ücretinin internetten ödenmesi halinde bankaya gitmeye ya da yetkili yurt birimine gitmeye gerek kalmaz.

KYK’nın farklı şehirlerde pek çok yurdu bulunur. Üniversite öğrencileri, barınma ihtiyacını bu yurtlar sayesinde karşılar. KYK yurtlarının fiyatı, özel yurtlara göre daha uygundur. Böylece maddi durumu yeterli olmayan öğrenciler, eğitim hayatına devam edebilir. 

Barınma ihtiyacı, üniversite eğitimine devam eden öğrenciler için ciddi bir sorundur. Üniversite okuyan öğrenciler, ev kiralarının yüksek olması dolayısıyla ev tutma olanağı bulamayabilir. KYK yurtlarında kalan öğrenciler ise daha düşük tutar öder. Erkek ve kız KYK yurtları ayrı olarak hizmet verir. 

KYK yurtlarında yemek, kahvaltı hizmeti veren tesisler ve kantin bulunur. Ayrıca bazı yurtlarda sosyal tesisler de vardır. Böylece öğrenciler, zamanlarını dilediği gibi geçirir. 

KYK YURT ÜCRETİ NEREDEN ÖDENİR?

KYK yurt ücretini ödemek için farklı yöntemler vardır. İnternetten ödeme, öğrencilerin işini kolaylaştıran bir yöntemdir. Hızlı bir şekilde hesaptaki parayla ya da kredi kartı ile ödeme yapılabilir. Yurt ücretleri, Ziraat Bankası şubelerinden ya da banka ATM’lerinden de yapılabilir. 

KYK yurt ücretini internetten ödemek için internet bankacılığı şifresine ihtiyaç vardır. İnternet bankacılığı şifresi, bankanın müşteri hizmetlerinden alınabilir. KYK yurt ücretini ödemek için mobil şube de kullanılabilir. 

KYK yurt ücretinin ödenmemesi halinde belli yaptırımlar söz konusu olabilir. Yurt ücretini ödemeyen öğrencilerin, yurt ile ilişiği kesilir. Yurt ücretleri, aylık olarak alınır. Takip eden ayın onuna kadar ödeme yapılmaması halinde öğrencinin ilişiği kesilir. Ayın onu hafta sonuna denk geliyorsa sonraki ilk iş günü saat 23.59’a kadar ödeme yapılabilir. 

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İNTERNET SİTESİNDEN YURT ÜCRETİ ÖDENİR Mİ?

Gençlik ve Spor Bakanlığı internet sitesinden yurt ücreti ödemesi yapılabilir. Bunun için kygm.gsb.gov.tr adresine girilmelidir. Bu adrese girildikten sonra menü simgesine tıklanmalıdır. 

Menü simgesinden “Hizmetlerimiz” seçeneğine tıklanır. 

Gelen ekranda “e-Hizmetler” seçeneğine tıklamak gerekir. 

“Yurt ücreti ödeme” seçeneğinden işlemlere devam edilir. 

“İşlem” kısmından “KYK-Yurt tahsilatları” seçeneği tercih edilir. 

İşlem türü seçildikten sonra kimlik numarasının belirtilen alana girilmesi gerekir. 

Kimlik numarasının girilmesinden sonra kod doğrulama yapılmalıdır. Ekranda beliren kod girilmelidir. 

Kod bilgisi girildikten sonra “Sorgula” yazan alana tıklanır. 

Bu ekrandan geçmişte yapılan ödemelerin makbuzları da alınabilir. 

Ödeme tutarları, yurtlara göre değişiklik gösterir. KYK yurt ücretleri, 345 TL ve 750 TL arasında değişiklik gösterir. Altı farklı tipte KYK yurdu vardır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki yurtların fiyatı da farklıdır. 

ZİRAAT BANKASI İNTERNET BANKACILIĞINDAN YURT ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Ziraat Bankası internet bankacılığından yurt ücreti ödenebilir. Bunun için ziraatbank.com.tr adresine girilmelidir. Bu adreste “İnternet Şubesi” yazan alana tıklanmalıdır. 

İnternet şubesinden sonra “Bireysel” yazan alana tıklanmalıdır. 

Bu alanda ilk olarak kimlik numarası girilmelidir. Kimlik numarası yerine müşteri numarası ile de sisteme giriş yapılabilir. Ardından internet bankacılığı şifresi girilerek “Devam” yazan alana tıklanır. 

Ziraat Bankası internet şubesi sistemine girildikten sonra “Menü” yazan alana tıklanır. 

Menüden “Ödemeler” seçeneğine tıklanır. 

“Eğitim, sınav ve üniversiteler” seçeneğinden işlemlere devam edilir. 

Gelen seçenekler arasından “KYK” seçilmelidir. 

“Yurt Ödemeleri” kısmından ödeme adımına geçilebilir.

Kimlik numarası ya da pasaport numarası ile sorgulama yapılabilir. Ödeme türünden yurt ödemeleri tercih edilmelidir. Ödeme türü seçildikten sonra “Devam” yazan alana tıklanır. 

KYK yurt ücretinin internetten ödenmesi sayesinde gecikme yaşanmadan ödeme aşaması tamamlanır. 

KYK YURT ÜCRETİ ÖDENMEZSE NE OLUR?

KYK yurt ücretinin ödenmemesi halinde öğrencilerin yurt ile olan ilişiği kesilir. Yurt ile ilişiğin kesilmemesi için takip eden ayın onuna kadar ödeme tamamlanmalıdır. Ödemelerini tamamlamayanların yurtta kalması mümkün değildir. 

İnternetten yapılacak ödemeler sayesinde ödeme işlemi kolayca tamamlanır. İnternetten ödeme yapmak isteyen öğrencilerin, internet işlemlerine açık bir kredi ya da banka kartı bulunmalıdır. Ziraat Bankası internet bankacılığı ile ödeme yapabilmek için Ziraat Bankasında hesaplarının olması gerekir. 

Ödemeler, Ziraat Bankası ATM’lerinden de yapılabilir. Ziraat Bankası şubelerinden de ödeme işlemleri gerçekleştirilebilir. Böylece ilişik kesme gibi durumlar söz konusu olmaz. KYK, öğrencilere yurt desteğinin yanı sıra burs ve kredi desteği de verir.

Burslar, karşılıksız olarak öğrencilere verilir. Burs, maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere yapılan bir yardımdır. Burs ödemelerinin yanı sıra kredi ödemeleri de vardır. Ancak kredi tutarının geri ödenmesi gerekir. 

KYK yurt ücretlerini ödeyemeyecek durumda olan öğrenciler, Aile Bakanlığı yardımlarına başvurabilir. Bunun yanı sıra öğrencilere burs veren pek çok kuruluş vardır. Üniversiteler, öğrencilere yönelik part-time çalışma fırsatı sunar. Bu fırsatlardan yararlanarak gelir elde edilebilir. 

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADARDIR?

KYK yurt ücretleri, yurt tipine göre değişiklik gösterir. Birbirinden farklı altı yurt tipi vardır. Bunların hepsi birbirinden farklı şekilde ücretlendirilir. Yurt ücretleri şu şekildedir:

  • Tip 1, 345 TL ve 855 TL arasında

  • Tip 2, 405 TL-1020 TL

  • Tip 3, 405-1020 TL

  • Tip 4, 480 TL-1110 TL

  • Tip 5, 510 TL-1200 TL

  • Tip 6, 570 TL-1365 TL

  • Kıbrıs, 750 TL-1620 TL 

Yurt kayıt işlemlerinin yapılması için ilk kayıt tutarının mutlaka yatırılması gerekir. Yurt ücretleri, yıllara göre değişiklik gösterebilir. 

KYK yurtlarında mezun olunana kadar kalınabilir. Zamanında mezun olamayan öğrencilerden daha fazla ödeme alınır. Üniversitede yurtta kalmak istemeyenler, özel yurtlarda konaklayabilir. Yurtta kalmak istemeyenler, ev kiralayabilir. 

Yurt ücretlerini geciktirmemek için internet üzerinden ödeme yapılabilir. İnternet üzerinden otomatik ödeme talimatı da verilebilir. Bu sayede ödeme işlemlerinin aksaması engellenir. Ödemeler, öğrencilerin kimlik numarası girilerek velileri ya da yakınları tarafından yapılabilir.

Ödemeler, aylık olarak gerçekleştirilir. Örneğin; Nisan ayı ödemeleri Mayıs ayının onuna kadar yapılmalıdır. Bu tarih geçirildiği takdirde öğrencinin ilişik kesme işlemlerine başlanır. Öğrenciler, Ziraat Bankası ATM’lerine giderek kendi ödeme işlemlerini yapabilir. 

Ödemeler, yıl boyunca devam eder. Öğrenciler, yaz aylarında da yurt ücretini ödemek zorundadır. Öğrencilerin her yıl KYK’da barınmaya devam etmesi için yaz aylarının ödeme tutarını da yatırması gerekir. 

KYK YURTLARINDAN KİMLER ÜCRETSİZ OLARAK YARARLANABİLİR?

KYK yurtlarından ücretsiz olarak yararlanabilecek kişiler arasında şehit eşi ve çocukları vardır. Şehitlerin çocuğu yoksa bekâr olan kardeşleri de yurtlarda ücretsiz kalabilir. Gaziler ve onların çocukları, ücretsiz barınma hakkını kullanabilir.

Anne ve babası ölenler, 25 yaşından küçük olmaları halinde ücretsiz barınma hakkını kullanabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korumasında lise eğitimini tamamlayanlar, ücretsiz olarak yurtta kalabilir. Ayrıca devlet korumasında olanlar da ücretsiz barınma hakkına sahiptir. 

Ücretli olarak KYK yurtlarında kalırken anne ve babasını kaybedenler, KYK Müdürlüğüne başvuru yapabilir. İlgili koşullar sonradan ortaya çıktığında da ücretsiz barınma hakkından yararlanılabilir. 

KYK yurtları, farklı özelliklere sahiptir. Odalarda konaklayan kişi sayısı değişiklik gösterebilir. KYK yurtlarında kalmak isteyenlerin belirtilen tarihlerde KYK’ya başvuru yapması gerekir. Başvuru yapıldıktan sonra eğitim-öğrenim döneminde konaklamak mümkün olur. KYK yurt ücretinin internetten ödenmesi ile kurum tarafından sunulan tüm haklardan yararlanılabilir. 

antalyahaber.tv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler