Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) ile Adana'da Tarımsal Üreticilere Destek Verildi!

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) ile Adana'da Tarımsal Üreticilere Destek Verildi!

Adana'da KDAKP kapsamında yüzde 70 hibe ile iş makineleri verildi. Makine ekipmanlar sadece rakımı yüksek kırsal alanlar için dağıtıldı.

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında, Adana'nın Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, Pozantı, Karaisalı ve Aladağ ilçelerinde tarımsal faaliyetlerde bulunan üreticilere destek verildi.

ADANA'DA ÜRETİCİLERE MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ!

Yüzde 70 hibe ile iş makinesi ve ekipmanla hem hayvancılık faaliyetlerini geliştirmek hem de küçük alanlarda bitkisel üretim yaparak ekonomik değer oluşturmak için destek verildi. Bu sayede avantajlı bir üretim süreci için iş makinesi ve ekipman desteği sunuldu. Bu doğrultuda, üreticilere motorlu çapa makinesi, yem kırma ve yem karma makinası gibi ekipmanlar dağıtıldı. 
Dağıtılan alet ve ekipmanlar, yüzde 70'i hibe şeklinde verildi. Yapılan bu destek, kırsal dezavantajlı alanları daha avantajlı bölgelere dönüştürmeyi hedeflemek ve küçük işletmelerin tarımsal üretimde refahını artırması için olduğu belirtildi. 

Üreticiler, hibe olarak verilen ekipmanları kullanarak tarımsal faaliyetlerini daha verimli hale getirebilecek ve gelir düzeylerini artırabilecekler. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP), kırsal bölgelerde yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltmek ve ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla uygulanan bir proje olarak hayata geçti. Bu projeler, tarım sektörünün geliştirilmesi, altyapı iyileştirmeleri, eğitim ve teknik destek gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Adana'da gerçekleştirilen bu destek programı, bölgedeki tarımsal üreticilere büyük bir fayda sağlayarak kırsal ekonomiyi güçlendirmesi hedefleniyor. 

KDAKP KAPSAMINDA 5 İLÇEDE EŞ ZAMANLI ALET VE EKİPMAN DAĞITILDI!

KDAKP Kapsamında verilen alet ve ekipmanlar, 5 ilçede eş zamanlı dağıtıldı. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programla  Pozant ve Karaisal bölgesindeki üreticilerin alet ve ekipmanları hak sahiplerine teslim edildi. Üreticilere yüzde 70 hibe verilerek içerisinde 144 adet motorlu çapa makinesi, 56 yem kırma makinesi ile 16 adet yem karma makinesi dağıtıldı. Müdür Muhammed Ali Tekin ise rakımı yüksek olan kırsal ilçelere dağıtıldığını dile getirdi. Tekin, "Dağıtılan alet ve ekipmanların servis hizmetleri de bayiler tarafından verilecek. Üreticilerimiz projeden memnun. Proje kapsamında su tankı, jeomembran havuzlar, sulamaya yönelik destekler devam edecek. Kırsal kalkınma projeleri ile bölgemizde bir hareketlilik meydana geldi. Kırsal dezavantajlı alanları avantajlı hale çevirmek için hem Bakanlığımız hem İl Müdürlüğümüz yoğun bir gayret göstererek çalışmalar yapmaktadır." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler