Kahramanmaraş Depremlerinden Sonra Birçok İhbar Aldığını Belirten DASK 29,5 Milyar Afet Tazminatı Ödedi!
6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle 19 ilde hasar ihbarı aldığını belirten DASK Genel Müdürü Selva Eren, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirttiklerini dile getirdi.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) programına katıldı. DASK operasyonları ve hasar süreçlerinin ele alındığı programda katılımcılarla bilgi paylaşımında bulunuldu.
DOĞAL AFETLERLE İLGİLİ ALINABİLECEK ÖNLEMLER ANLATILDI!
DASK, Türkiye'deki ev ve iş yeri sahiplerini doğal afetlere karşı korumak için kuruldu. DASK'ın Genel Müdürü Selva Eren, Malatya'da düzenlenen programda katılımcılara DASK faaliyetlerini ve sigortacılık süreçlerini anlattı. Programda, diğer konuların yanı sıra doğal afetler nedeniyle oluşan hasarlar, sigorta teminatları, hasar bildirimleri ve tazminat süreçleri ele alındı. Eren, katılımcılarla bilgi paylaşımında bulundu ve soruları yanıtladı. Program, DASK'ın önemi ve vatandaşların doğal afetler karşısında alabileceği önlemler konusunda farkındalığın artmasına katkı sağladı.
EREN:BUGÜNE KADAR 66 BİN DOSYAYI SONUÇLANDIRDIK
Eren, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebi ile 19 ilde hasar ihbarı aldıklarını belirtti. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Eren, "Yaklaşık 600 bin dosya ve hasar ihbarından bahsediyoruz. Bu görülmüş bir şey değil. Olabildiğince hızlı aksiyon almaya çalıştık. Sadece bu işi eksperle çözemeyeceğimizi bildiğimiz için aslında parametrik bir ödeme yöntemiyle ilerleyerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın raporlarını da baz alarak bir ödeme sistemiyle ilerledik. Bu da bize ciddi bir hız kazandırdı. Ama her şeyden daha önemlisi bu 600 bin dosyanın neredeyse 450 binine yakını, hatta daha fazlası az hasarlı.
Az hasarlılarda bir rakam belirledik. Biz bu eksper talepleri olmadan daha hızlı hareket edip bu şekilde ödeme yapmak istediğimizde de elimizdeki eksper sayısı kısıtlıydı. Burada belirli aşamalarda ve belirli süreçlerde beklemeler oldu. Bugüne kadar 66 bin dosyayı sonuçlandırdık. Malatya’da yaklaşık 6.8 milyar gibi bir ödeme yaptık. Tüm Türkiye genelinde de 578 bin dosya ve burada da devam eden 20 bin dosyamız var. Ödenen 29.5 milyar gibi bir paradan bahsediyoruz. Bu çok ciddi bir rakam. Tüm iyi niyetimizle sahada olmaya çalıştık” ifadelerinde bulundu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.