Kabine Toplantısında Emeklilere Müjde Geldi

Kabine Toplantısında Emeklilere Müjde Geldi

Emeklilere müjdeli haber geldi! Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşlarına ek zam yapılacak ve emekli maaşları 14.000 TL'ye kadar yükselecek.

Emeklilere müjdeli haber geldi! Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşlarına ek zam yapılacak ve emekli maaşları 14.000 TL'ye kadar yükselecek. Bu zam ile birlikte, SSK, BAĞ-KUR memur ve EYT emeklilerinin tamamı ek zamdan faydalanacak.

Bayram ikramiyesine de zam yapılacak ve zam oranı %50'nin üzerinde olacak. Cumhurbaşkanı tarafından kabine toplantısı sonrasında imzalanan zam kararıyla birlikte, emekli maaşlarında en az %45 oranında artış sağlanacak. Bu artış en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye kadar yükselmesini ve 7500 TL ve üzeri maaş alan emeklilerin maaşlarının 14.000 TL'yi aşmasını sağlayacak. Böylece emekli maaşları asgari ücret sınırını da geçmiş olacak.

EMEKLİLER BAYRAM ÖNCESİNDE MAAŞ ZAMMINI ÖĞRENECEK

Bu zam haberleri emekliler arasında büyük bir sevinç yaratmıştır. Emekliler uzun zamandır bu tür bir artışı bekliyorlardı ve Kurban Bayramı öncesinde bu müjdeli haberi almaktan dolayı mutlu olacaklardır. Ayrıca, bayram ikramiyesine yapılacak zam da emeklileri sevindiren bir diğer gelişmedir. Bayram ikramiyesinin 3.000 TL veya hatta 4.000 TL'ye yükselmesi beklenmektedir. Bu zam kararlarıyla birlikte milyonlarca emekli daha iyi bir yaşam standardına kavuşacak ve Kurban Bayramını çifte bayram havasında geçirecektir.

EYTLİLERDE YARALANACAK CUMHURBAŞKANI YENİ EMEKLİ OLAN EYT LİLERİ DE UNUTMADI

EYT emeklileri için de ek sürprizler bulunmaktadır. EYT emeklileri bayram ikramiyesini çift olarak alacaklar ve emekli maaşlarına yapılan zamdan da faydalanacaklar. Emeklilere yapılacak bu süper zam ve bayram ikramiyesi artışı emeklilerin mali durumunu rahatlatacak ve daha iyi bir yaşam sürmelerine yardımcı olacaktır. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalara göre zam oranları ve bayram ikramiyesi detayları bayram öncesinde açıklanacak. Emeklilere yönelik bu müjdeli haberler, emeklilerin hak ettikleri değeri görmesi adına önemli adımlardır.

Kurban Bayramı öncesinde yapılan zam ve artışlar emeklilerin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan önemli adımlardır. Emeklilikte yaşa takılanalar bilindiği üzere henüz maaşlarını aldılar. Bazı emekliler ise henüz maaşlarını dahi almadılar. Bunlara yönelik olarak yapılan bu açıklama neticesinde ise özellikle Cumhurbaşkanı tarafından sevindirici haber geldi. Emekli olup maaşını almayanlar bu maaşlarında iki bayram ikramiyesini de birlikte alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler