İfadesini Değiştirdi, Para Almak İçin Yaptığını Söyledi

İfadesini Değiştirdi, Para Almak İçin Yaptığını Söyledi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde İYİ Parti’nin eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'e silahlı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Ahmet Çelik, mahkemeye ek ifade gönderdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde İYİ Parti’nin eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'e silahlı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Ahmet Çelik, mahkemeye ek ifade gönderdi. Çelik, gönderdiği ifade de daha önce suçlamada bulunduğu Yahya Kurt’u yakından tanıdığını, daha önce yaptığı işlerde batması nedeniyle borçları olduğunu ve Kurt’ta para koparmak için iftira attığını belirtti. Ahmet Çelik, ifadesinde vicdani ve ahlaki olarak rahatsızlık duyduğu için ek ifade gönderdiğini söyledi.

Eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, geçen 31 Ocak'ta Side’de silahlı saldırıya uğradı. Saldırının ardından şüpheli Selahattin Oğuz yakalandı. Saldırının ardından kendisini otel sahibi İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olan Ayşen Kurt’un eşi Yahya Kurt’un azmettirdiğini iddia eden tutuklu Ahmet Çelik ise mahkemeye ek bir ifade gönderdi.

Çelik mahkemeye gönderdiği ifadesinde, Yahya Kurt’un kendisinden Ergün’ü öldürtme talebinin olmadığını, Kurt’u uzun zamandır tanıdığını ve ara ara görüştüklerini, son görüşmelerinde ise Ergün’ün paylaşımını gönderip sözlü olarak uyarmasını istediğini belirtti. Aynı dilekçede Çelik, Selahattin Oğuz’u tanımadığını para vermediğini, borçları olduğu için Kurt’tan para aldığını söyledi.

Çelik dilekçenin devamında, Ergen’in vurulduğunu sosyal medyadan gördüğünü bunun üzerine Kurt’a olayı kendi yaptırmış gibi gösterip para istediğini, sonunda Kurt’un kendisini evden kovduğunu bunun üzerine gidip şikayet ettiğini, vicdani ve ahlaki olarak rahatsız olduğu için ek ifade yazdığını belirtti.

Gelişmeler üzerine Kurt’un avukatları tutuklu bulunan müvekkillerinin tutukluluğuna itirazda bulundu.

whatsapp-image-2024-05-24-at-18-46-12.jpeg

whatsapp-image-2024-05-24-at-18-47-36.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler