EYT'lilere Müjde

EYT'lilere Müjde

Yeni çıkan bir düzenleme ile EYT ile emekli olan pek çok vatandaş emekli olmuştu. Özellikle prim zamanını dolduran vatandaşlar şartları taşıyarak bu yöntemi tercih etmişti.

Yeni çıkan bir düzenleme ile EYT ile emekli olan pek çok vatandaş emekli olmuştu. Özellikle prim zamanını dolduran vatandaşlar şartları taşıyarak bu yöntemi tercih etmişti. 1 milyon 700 başvuru ile birlikte çok sayıda vatandaşın yararlandığı bu durumla düzenlemeler yapılarak çok sayıda kişi emekli olmuştu. 1 milyon 100.000 vatandaş emekli maaşı almaya hak kazanmış ve EYT ile emekli olmayı başarmıştı. Geriye kalan 600.000 vatandaş ise halen emekli maaşları alabilmek için bekliyor. Yeni sunulan bir müjde ile birlikte aylık almayı bekley en EYT ile emekli olan vatandaşlar için çift ikramiye sunulacak. Çift ikramiye ile henüz aylık alamamış olan EYT ile emekli olan tüm vatandaşların yüzü gülüyor.

Maaşlar Ne Zaman Yatırılacak

1 milyon 100.000 vatandaşın 2 ay içerisinde EYT ile emekli olması ve maaşa bağlanması SGK’nın bir başarısı olarak pek çok vatandaşı sevindirmişti. Geriye kalan vatandaşlar için ne zaman maaşlara bağlanacağı ise pek çok kişi tarafından merak konusu oldu. Geriye kalan 600.000 için çalışmalar devam ederken şimdilerde Haziran ve temmuz tarihlerine kadar bu kişilerin de emekli maaşına bağlanmış olmaları bekleniyor. Yapılan açıklamalar neticesinde haziran’a kadar eğer tamamen eyt’liler maaşa bağlanırsa büyük bir başarı ya daha imza atılacak. Böylelikle toplamda 1 milyon 700.000 vatandaş EYT ile birlikte emekli olmuş olacak. Müracaatları kısa süre içerisinde karşılık bulmuş olan tüm kişiler emekli olmayı başarmış ve maaşa bağlanmıştı. Şimdilerde halen maaş bekleyen geriye kalan 600.000 kişi için çalışmalar devam ediyor.

Geçmişe Dönük İkramiyeler

EYT ile maaşa bağlanmayı halen beklemeye devam eden vatandaşlar için çift ikramiye söz konusu olacak. Böylelikle hem geçmişe dönük hem de güncel olan iki ikramiye almış olacaklar. Bu ikramiyelerden maaşa bağlanamayan EYT ile hak kazanmış tüm vatandaşlar yararlanabilecek. İkramiyelerin her biri kişilerin banka hesaplarına yatırılacak.

EYT ile emekli olmuş vatandaşlar, Haziran ya da temmuz ayları içerisinde tamamen maaşa bağlanacakları için başvuruda bulunan bütün kişilerin talepleri karşılık bulacak. Ayrıca düzenlemeler ve çalışmalar halen devam ederken EYT ile emekli olan vatandaşlar bankaları sundu emekli promosyonlarından da yararlanabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler