Emekli Maaşına Zam!

Emekli Maaşına Zam!

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu tamamlandıktan sonra gözler emekli ve memur maaşlarına çevrildi. Seçimlerden hemen sonra emekliler ve memurlar için yeni zam haberleri geldi.Peki emekli ve memur maaşları ne kadar oluyor? İşte haberin detayları...

Memur ve emekliler için gelecek olan 3’lü zam için detaylar konuşuldu.Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen arkasından gözler emekli ve memur maaşları ile ilgili yapılacak zam oranına çevrildi. Emekli ve memura ek zam ile Temmuz ayı maaşları belirlenecek. TÜİK 2023’ün 3 Temmuz’da ki enflasyon maaşlarını duyurmuştu. Ardından refah payı hariç memur ve emekli maaşına yapılacak zam ise kesinleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yürüttüğü düzenlemeler ise devreye girecek.

Yeni Zam Müjdesi Verildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da yaptığı konuşma sırasında “Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içindeyiz.” diyerek emekli ve memura zam konusunu gündeme getirdi. Emekli bayram ikramiyesinin yeniden belirlenmesi gündemde.En düşük emekli maaşı ise Temmuz döneminde yeniden artacağına dair bekleyiş sürüyor.

Aynı zamanda Erdoğan’ın açıklamaları arasında “Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkardık. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22 bine yükseltme sözü verdik” şeklinde açıklamada bulundu.

Alım gücünün yükseltilerek enflasyon farkı ve refah payı ile maaşların belirleneceği bekleniyor. Maaşlara yapılacak vergi düzenlemesi ile çalışanların gelirlerinin arttırılacağı yönünde bekleyiş sürüyor.

Erdoğan’dan Temmuz Ayı Maaşları ile İlgili Açıklama:

“En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerine olduğu gibi en düşük maaşı yine 15 bin Liraya çıkartarak üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir atış yapacağız.Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak. Bakanımıza, yasal tarih olan Temmuz ayına kadar bu çalışmanın tamamlanması için gereken talimatları verdim.” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler