Dolarda Son Durum!

Dolarda Son Durum!

Dolar, euro, altın ve borsa da son durum! Uzmanlar yorumladı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra piyasalardaki son durum nasıl? Dolar kaç seviyesinde kapattı? Altın fiyatları ne kadar oldu? Borsada dalgalanma devam ediyor mu? İşte haberin detayları…

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra merak edilen dolar/TL seviyesi 29 Mayıs Pazartesi günü en yüksek seviyesini gördü ve 20.10 seviyesinde kapattı. İkinci tur seçimlerinden sonra küresel piyasalarda da ABD’deki borç limiti krizine bağlı prensip anlaşması varıldığına dair yapılan açıklamayla risk durumu arttı. Cuma günü açıklanacak olan yoğun veri gündemi ile FED para politikasıyla ilgili fiyatlamalar, yatırımcıların odak noktası oldu.

ABD’de borç limiti krizinin çözüleceğine dair beklentiler oldukça yüksek görülüyor. Bu durum ise varlık fiyatlarını olumlu etkiledi. ABD Başkanı Joe Biden ise Temsilciler Meclisi başkanı Kevin McCarthy ile anlaşmaya vardıklarını belirtti. Beyaz Saray ile Cumhuriyetçiler arasında uzun süredir devam eden müzakereler sonrasında sağlanan anlaşma kapsamında borç limiti 2 yıl arttırılacağı bekleniyor.

FED ise para politikasına yönelik belirsizliklerle yatırımcının odak noktası haline geldi. Geçen hafta ABD’den açıklanan verilerde en enflasyonun beklenen hızda düşmediği görüldü. Avrupa’da Cuma günü alış ağırlıklı bir görünüm oluşurken enflasyon ve resesyon ikilemi ise bölgedeki varlık fiyatlarını zorlaştırıyor.

Piyasalardaki Dalgalanmanın Asya ve Avrupa’daki Seyri

Cuma günü piyasalar Almanya’da DAX 40 endeksi yüzde 1,2 yükselirken arkasından Fransa’da CAC endeksi % 1.24,İngiltere’de FTSE 100 endeksi %0.74, İtalya’da ise MIB 30 endeksi ile 1.16 yükselişle kapattı. Asya piyasaları ise Hong Kong hariç yükselişe geçti. Piyasalardaki kapanış saatine yakın Japonya Nikkei 225 endeksi ile % 1,2 olurken, Çin’de Şangay bileşik endeksi % 0.1 olarak kapattı.Güney Kore’de Kopsi endeksi %0.2 olurken, Hong Kong Hang Seng endeksi % 0.9 gerileyerek kapanışı yaptı.

Yurt içinde ise alış ağırlıklı bir ilerleyiş sağlarken Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 4.580,67 ile kapattı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Ahmet Yener, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak geçici sonuçlar sonucunda Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak seçildiği görülmüştür.” İfadesinde bulundu. Erdoğan, YSK açıklaması ile geçici sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçilerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı açıklamada, “Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, refah kayıplarını telafi etmek, önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır.” diyerek durumun önemini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler