Elektrik Faturanız Yüksek Geliyorsa Yardım Alabilirsiniz! İşte Yardım Tutarları

Elektrik Faturanız Yüksek Geliyorsa Yardım Alabilirsiniz! İşte Yardım Tutarları

Binlerce aboneyi ilgilendiren elektrik faturalarını ödemelerini, dar gelirli vatandaşlarına devlet fatura desteği sağlamaktadır. Faturalarının 206 TL’lik kısmını devlet karşılamaktadır. Hayata geçirilen elektrik fatura yardımı, elektrik faturasını...

Binlerce aboneyi ilgilendiren elektrik faturalarını ödemelerini, dar gelirli vatandaşlarına devlet fatura desteği sağlamaktadır. Faturalarının 206 TL’lik kısmını devlet karşılamaktadır. Hayata geçirilen elektrik fatura yardımı, elektrik faturasını ödemekte zorlanan kişiler başvurdukları takdirde bu kapsamdan yararlanabilmektedirler.

Yaklaşık 2 milyonun hanenin yararlanacağı elektrik tüketim desteğinden faydalanmak için sosyal hizmet müdürlüklerine başvurmanız gerekmektedir. Muhtardan alınacak muhtaçlık belgesi, başvurunuzun onayı halinde evraklarınızla birlikte başvuru dilekçesi yazarak sisteme kaydolursunuz.

Elektrik fatura desteği nakit olarak yapılmamaktadır. Yardım desteği elektrik faturasından düşülmektedir.

Elektrik Faturası Yüksek Geliyorsa Neler Yapılabilir?

Özellikle kış aylarında enerji maliyetlerinin artmasından kaynaklı elektrik faturaları da yükselmektedir. Ülkemizde faturalanmada 2 tane tarife bulunur. Çok zamanlı ve tek zamanlı tarifi olarak ayrılmaktadır.

Ev kullanımlarında 3 farklı zaman dilimi vardır ve bu zaman dilimleri içinde fiyat tarifesi farklı olarak uygulanmaktadır. Saat sabah 6 ile akşam 17 saatler arasında gündüz dönemi olarak geçer. Gündüz döneminde ortalama bir fiyat tarifesi olmaktadır.

Saat akşam 17:00 ile gece 22 saatler arasında elektriğin en pahalı olduğu zaman dilimi olarak geçmektedir. Diğer bir zaman dilimi olan 3 dilimde ise saat 22 ile sabah 6.00 arası elektriğin en ucuz olduğu dönem olarak geçmektedir.

Buna bağlı olarak bu 3 farklı zaman dilimine göre elektrik tüketimini dikkat etmek gereklidir. Tasarruf yaparak elektrik faturalarını düşünmenin en iyi yolu, elektriği gece saatlerinde kullanmak gerekir.

Elektrik Faturasının Yüksek Gelmemesi İçin Önlemler Nelerdir?

Elektriği gece saatlerinde kullanarak ucuz tarifeden yararlandığınız için faturalarınızı daha düşük ödersiniz. Örneğin bulaşık makinenizi ve çamaşır makinenizi çalıştıracağınız zaman, gece saatlerini tercih ederseniz faturada ciddi düşüş fark edersiniz.

Evde kullanım açısından olmazsa olmazımız buzdolapları sürekli çalışması gereken cihazlardır. Doğru ayarda ve doğru bir şekilde mutfak malzemelerinizi yerleştirirseniz elektrik enerjisini daha az harcamış olursunuz. Buzdolapları normal şartlarda 4 ya da 5 derece, derin dondurucular ise sıcaklığı eksi 18’de tutmak gerekir. Bunun üstüne derece ayarlandığı zaman elektrik tüketimi ciddi artar.

Evlerde kullanmadığımız birçok elektrikli aletin fişlerini prizde takılı olarak bırakmaktayız. Cihazlar prizde takılı kaldığında minimum seviyede bile olsa elektrik çekmektedir. Bundan dolayı kullanmadığımız elektrikli eşyalarımızı prizde bırakmamalıyız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler