E-Devlet Doğum Belgesi Nasıl Alınır?

E-Devlet Doğum Belgesi Nasıl Alınır?

E-Devlet Doğum Belgesi almak isteyenler e-devlet şifresini girerek sisteme giriş yapması yeterlidir. Doğum belgesi almak isteyenler e-devlet üzerinden işlemleri kolayca yapabilir. İşte ayrıntılar...

E-Devlet doğum belgesi almak için e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak gerekir. Doğum belgesinde; nüfusa kayıtlı olunan yer, anne ve baba adı gibi bilgiler yer alır. E-Devlet doğum belgesi almak isteyenler, gerekli işlemleri e-Devlet üzerinden kolayca yapabilir.

Doğum belgesi, bazı kurumlar tarafından istenebilir. Aynı zamanda yurt dışına çıkış sırasında ihtiyaç duyulan belgelerden biri de doğum belgesidir. Doğum sonrasında belgeye ihtiyaç duyulduğu takdirde e-Devlet’ten alınabilir.

Doğum belgesi, bir çocuğun doğumunu resmi olarak gösteren belgedir. Belgede yer alan bilgiler, oldukça kapsamlıdır. Anne-baba adı, doğum tarihi gibi bilgiler, belgede yer alır.

Doğum gerçekleştikten sonra belge oluşturulabilir. Belge oluşturma işlemleri, e-Devlet’ten yapılır. E-Devlet sistemine girilerek kendiniz için doğum belgesi oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda alt ve üst soy için de doğum belgesi oluşturulabilir.

E-Devlet üzerinden yeni doğan bebeklerin bildirimi yapılabilir. Bebeklerin sağlık takibinin yapılması ve nüfus kayıtlarının oluşturulması için bildirilmeleri gerekir. E-Devlet üzerinden yeni doğum bildirimleri kolayca yapılır.

DOĞUM BELGESİ NASIL ALINIR?

Doğum belgesi almak için turkiye.gov.tr adresine girilmelidir. Bunun yanı sıra doğumun gerçekleştiği hastaneden de doğum belgesi alınabilir. Hastaneden aldıkları belgeyi kaybedenler, e-Devlet sistemi üzerinden belge oluşturabilir.

E-Devlet üzerinden çok dilli ya da e-imzalı belge oluşturulabilir. Bu sayede resmi kurumlara ya da yurt dışındaki kurumlara belge ibrazı kolayca yapılır. Doğum belgesinde kapsamlı bilgiler yer alır.

Doğum belgesinin çıktısı, e-Devlet üzerinden alınabilir. E-Devlet üzerinden alınan belge, gerekli alanlarda kullanılabilir. Doğum belgesi kendiniz için oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda alt ve üst soy için de belge oluşturulabilir. Doğum belgesi oluşturulduktan sonra resmi kurumlara yapılan kayıt ve başvuru işlemlerinde kullanılabilir.

DOĞUM BELGESİ E-DEVLET’TEN ALINIR MI?

Doğum belgesinin e-Devlet’ten alınabilir. E-Devlet sistemine giriş yapmak için turkiye.gov.tr adresine girilmelidir. “Giriş Yap” yazan kısımdan şifre alanına ulaşılır.

E-Devlet şifresinden önce kimlik numarası girilmelidir. Kimlik numarasının hatasız şekilde girilmesi gerekir.

Kimlik numarasından sonra e-Devlet şifresinin girilmesi gerekir. Şifresini unutanlar, cep telefonu numarasını kullanarak doğrulama yapabilir.

Tüm bilgiler girildikten sonra “Giriş Yap” yazan alana tıklanır. E-Devlet şifresini bilmeyenler, PTT şubelerine giderek şifre alabilir. E-imza ve mobil imza ile e-Devlet sistemine girilebilir. İnternet bankacılığı ve T.C. kimlik kartı mobil uygulaması ile sisteme giriş yapılabilir.

E-Devlet sistemi üzerinden doğum belgeleri ve doğum bildirimi ile ilgili pek çok işlem yapılabilir. E-Devlet üzerinden “doğum bildirimi randevusu” alınabilir.

E-İmzalı doğum raporları sorgulama işlemi de e-Devlet aracılığıyla yapılabilir.

E-Devlet üzerinden “Çok dilli doğum kayıt örneği” alınabilir. Bu belge, yurt dışında kullanılabilir.

Doğum belgesi doğrulama işlemi, e-Devlet’ten yapılabilir.

 

E-Devlet üzerinden yapılacak bir diğer işlem de doğum bildirimi başvurusudur.

E-DEVLET’TEN DOĞUM BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet’ten doğum bildirimi yapmak için “Doğum Bildirimi Başvurusu” yazan alana tıklanır. Ardından “Yeni Randevu” yazan alandan işlemlere devam edilmelidir.

 

 

Ekranda çıkan yazı okunarak “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum” yazan kısım onaylanmalıdır. Onay kutucuğuna işaret konulur.

 

Onay verildikten sonra “Devam Et” yazan alana tıklanır. Gelen ekrandaki yönlendirmelerde göre doğum bildiriminde bulunulabilir.

 

 

E-NABIZ’DAN DOĞUM BELGESİ ALINIR MI?

E-Nabız’dan doğum belgesi alınabilir. Doğum sonrasında hastane tarafından bir rapor düzenlenir. Bu rapora ulaşmak için e-Nabız sistemi de kullanılabilir. Bunun için e-Nabız sistemine giriş yapılmalıdır. Girilmesi gereken adres enabiz.gov.tr’dir.

E-Nabız sistemine e-Devlet şifresi kullanılarak girilebilir. Bunun yanı sıra e-Nabız şifresi kullanılarak da sisteme girilmesi mümkündür.

 

 

 

Sisteme giriş yapıldıktan sonra doğum raporunu görmek için “Raporlarım” seçeneğine tıklanır.  “Raporlarım” kısmından 2018 yılından bu yana alınan tüm raporlar görünür. 2018 yılından beri yapılan doğumlara ilişkin raporlar, bu kısımda görüntülenir.

E-Devlet doğum belgesi almakisteyenler, doğum raporu da alabilir. Doğum raporunun numarası, takip numarası sistemde görünür.

 

 

ÇOK DİLLİ DOĞUM KAYIT ÖRNEĞİ NASIL ALINIR?

Çok dilli doğum kayıt örneği, e-Devlet üzerinden alınabilir. Bunun için “Çok dilli doğum kayıt örneği” seçeneğine tıklanır. Gelen ekranda ilk olarak bilgilendirme yazısının okunması ve ardından onaylanması gerekir.

Onay verildikten sonra “Devam Et” yazan alana tıklanır.

Çok dilli doğum belgesini kendiniz için oluşturabilirsiniz. Alt ve üst soy için de belge oluşturulması mümkündür. İhtiyaç duyulan belge daha önce oluşturulduysa “Kayıtlı Belgelerim” yazan kısma tıklanır.

 

 

Gelen ekranda kayıtlı belgeler görüntülenebilir. Burada barkod numarası, kimin adına belge üretildiyse onun kimlik numarası gösterilir. Belgenin oluşturulma tarihi de burada yer alır.

 

 

Çok dilli doğum belgesi, resmi kayıtların yurt dışına taşınması açısından önemlidir. Doğum belgesinde yer alan tüm bilgiler, İngilizce ve farklı dillerde olacak şekilde gösterilir. Çok dilli doğum belgesinde karekod da yer alır. Resmi kurumlar karekod ile doğrulama yapabilir.

E-İMZALI DOĞUM BELGESİ NEREDEN ALINIR?

E-imzalı doğum belgesi almak için e-Devlet sistemine girmek gerekir. “E-imzalı doğum raporları sorgulama” yazan alandan sorgulama yapılabilir. Sorgulama ile e-imzalı belge oluşturulabilir.

E-imzalı doğum belgesi, resmi işlemler sırasında kullanılabilir. E-imzalı belge, e-Devlet üzerinden barkodlu bir şekilde indirilir. Böylece belgenin doğrulama işlemleri de kolayca yapılır.

ESKİ DOĞUM KAYITLARINA NASIL ULAŞILIR?

Eski doğum kayıtlarına e-Devlet sorgulama işlemleri neticesinde ulaşılabilir. E-Devlet üzerinden görüntülenemeyen belgeler için nüfus müdürlüklerine başvuru yapılabilir. Doğum kayıtları, resmi kurumlar tarafından talep edilebilir.

E-Devlet üzerinden yapılacak sorgulama neticesinde doğum belgesi oluşturulabilir. Doğum belgesine, yurt dışından vatandaşlık almak için ihtiyaç duyulabilir. Ayrıca yurt dışında evlenenler de doğum belgesi almalıdır.

E-Devlet üzerinden alınan doğum belgesi resmi evrak yerine geçer. Yurt dışındaki resmi işlemlerde apostil onayı istenebilir.

DOĞUM SAATİ E-DEVLET ÜZERİNDEN ÖĞRENİLİR Mİ?

Doğum saatinin e-Devlet üzerinden öğrenilmesi mümkün değildir. Doğum saati, doğum raporu üzerinde belirtilir. Hastane yetkilileri, doğum raporuna doğum saatini yazar. Böylece doğum saati, resmi kayıtlara geçer.

DOĞUM BİLDİRİMİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğum bildirimi başvurusu, e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Doğum bildirimi başvurusu yapmak isteyenler, doğrudan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne müracaat edebilir.

Doğum bildirimi, doğum gerçekleştikten sonra hemen yapılmalıdır.

Doğum bildirimi, doğan çocukların kayıtlara geçmesi açısından önemlidir. Soy bağının bir an evvel tespit edilmesi açısından da doğum bildiriminin bir an evvel yapılması gerekir. Doğum bildirimi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünden randevu alınmalıdır.

Randevu alındıktan sonra bildirim işlemleri kısa sürede tamamlanır. Çocukların nüfusa geç bildirilmesi halinde sağlık hizmetlerinden yararlanma noktasında sorun çıkabilir. Bu nedenle bildirim konusunda geç kalınmaması gerekir.

E-Devlet sistemi sayesinde evraklara ulaşma süreci kolaylaşır. Kamu kurumlarına giderek uzun süren işlemlerle uğraşmak yerine e-Devlet’ten kolayca işlem yapılabilir. E-Devlet üzerinden doğum bildirimi yapılacağı gibi doğum belgesi de oluşturulur.

Doğum kayıtları, çok dilli olarak belgelendirilebilir. Doğumun resmi olarak belgelenmesi için e-Devlet şifresi mutlaka alınmalıdır. E-Devlet şifresi almak, diğer resmi işlemler için de kolaylık sağlar.

e-Devlet sistemi, e-imza ile de kullanılır. Böylece şifre olmasa da sisteme giriş yapmak mümkün olur. Doğum bildirimi yapıldıktan sonra E-Devlet doğum belgesi almak mümkündür. Böylece gerekli alanlarda doğum belgesi kullanılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler