E-Devlet ÇKYS Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet ÇKYS Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet ÇKYS sorgulama yapmak için girilmesi gereken adres ckys.saglik.gov.tr şeklindedir. Bu adres üzerinden sorgulama işlemleri yapılabilir. E-Devlet ÇKYS sorgulama yapmak, sisteme kolay şekilde ulaşabilmek açısından önemlidir.

E-Devlet ÇKYS sorgulama yapmak için girilmesi gereken adres ckys.saglik.gov.tr şeklindedir. Bu adres üzerinden sorgulama işlemleri yapılabilir. E-Devlet ÇKYS sorgulama yapmak, sisteme kolay şekilde ulaşabilmek açısından önemlidir.

ÇKYS açılımı, Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi’dir. Bu sistem, Sağlık Bakanlığı tarafından kullanılır. Bakanlığa bağlı olan sağlık müdürlükleri ve müdürlüklere bağlı birimler, bu sistem ile kaynaklarını yönetir.

Online olarak hizmetlere ulaşılması sayesinde Sağlık Bakanlığı personellerinin işi kolaylaşır. Bu sistem üzerinden zimmet bilgilerine erişim sağlanabilir. Doktorlar, hemşireler ve Sağlık Bakanlığında çalışan diğer personeller, zimmet sorgulaması yapabilir.

1997 yılından beri kullanılan sistem, alt birimlerden oluşur. Sistemde bulunan alt birimlerden biri “İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi” olarak adlandırılır. “Malzeme Kaynak Yönetim Sistemi”, “Özel Sağlık Kuruluşları Yönetim Sistemi” alt birimler arasında yer alır. 

Sistemde yer alan bilgilerden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Bina numaraları

  • Mahal ve tapu bilgileri

  • Yangın denetim raporları

  • Deprem analiz bilgileri

  • Mali bilgiler

ÇKYS NEREDEN SORGULANIR?

ÇKYS sorgulama işlemi, Sağlık Bakanlığı internet sitesi üzerinden yapılır. Bunun için girilmesi gereken adres ckys.saglik.gov.tr şeklindedir. Sisteme farklı şekillerde giriş yapılabilir. İnternet tarayıcısı üzerinden sisteme girilebilir. 

Sisteme giriş için uygulama da indirilebilir. ÇKYS sistemi, son derece kapsamlı bir sistemdir. Bu sistem üzerinden pek çok işlem yapılabilir. Sistem üzerinden zimmet sorgulama işlemleri yapılabilir. 

Sorgulama yapılması için ilk olarak bilgilerin sisteme düşmesi gerekir. Örneğin tayin durumunda tebligat çıktıktan sonra 24 saat süre geçmelidir. Yani tayini çıkanların sorgulama işlemlerini 24 saatte yapmasında fayda vardır.

ÇKYS üzerinden çeşitli işlemler yapılabilir. Örneğin askerlik ve doğum izni gibi bilgiler, sistem üzerinden girilebilir. “ÇKYS Ayrılış Başlayış İşlemleri” kısmında yer alan “Mazeret” seçeneğinden işlemler yapılabilir. 

ÇKYS sisteminde atama ve tayin bilgilerinin görünmesi için belli başlı belgeler, Sağlık Bakanlığına sunulmalıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından talep edilen bazı belgeler, şu şekilde sıralanabilir:

  • Mal bildirim belgesi

  • 6 ay içerisinde çekilen 6 tane vesikalık resim

  • Askerlik durum belgesi

  • Adli sicil kaydı

  • Sağlık raporu

ÇKYS NE ANLAMA GELİR?

ÇKYS’nin anlamı, Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemi şeklindedir. Sistem üzerinden tüm taşınırların takibi yapılabilir. Personel, kurum ve bina bilgileri; ÇKYS sistemi üzerinden izlenebilir. Personel hareketleri, İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi üzerinden izlenebilir.

Malzeme depolarında bulunan ürünler, Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi üzerinden takip edilebilir. Yatırım Takip Sistemi ise taşınmaz takibi için kullanılır. Özel sağlık kuruluşlarının işlemleri, “Özel Sağlık Kuruluşları Yönetim Sistemi” kullanılarak izlenir.

“Temel Sağlık İstatistikleri Modülü” sağlık istatistiklerinin toplanması amacıyla kullanılır. Son derece kapsamlı olan ÇKYS ile görev yerleri ve zimmet bilgilerine erişilir. Bu sistem sayesinde yeni görev yerleri kolayca öğrenilir. 

ÇKYS sistemini kullanmak için ilk olarak sisteme giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra sorgulama işlemleri kolayca yapılabilir. Sisteme giriş için mevcut internet tarayıcınızı kullanabilirsiniz. Aynı zamanda uygulama üzerinden de sisteme bağlanmak mümkündür. 

E-DEVLET’TEN ÇKYS SORGULAMA YAPILIR MI?

e-Devlet’ten ÇKYS sorgulama yapılması mümkün değildir. Sorgulama için ckys.saglik.gov.tr adresine girilmelidir. Bu adrese giriş yapıldıktan sonra farklı biçimlerde sisteme erişilebilir. Site üzerinde ÇKYS kısayolu bulunur.

TSİM uygulamasının kısayolu da buradan indirilebilir. ÇKYS sistemine bağlanmak için İnternet Explorer tarayıcısı kullanılabilir. Uygulamalara girmek için Java uygulaması da sistem üzerinden indirilebilir. 

ÇKYS sistemine ulaşma sürecinde yaşanan sorunlar için https://yazilimdestek.saglik.gov.tr adresinden destek alınabilir. Destek almak için 0312 248 51 51 numarası aranabilir. E-Devlet ÇKYS sorgulama işlemi ile pek çok bilgiye kolayca erişilir.  

Doktorlar, hemşireler, sağlık teknikerleri; tayin ve zimmet gibi bilgileri sistem üzerinden öğrenebilir. 

SAĞLIK BAKANLIĞI SİSTEMİNDEN ÇKYS SORGULAMA YAPILIR MI?

Sağlık Bakanlığı sisteminden ÇKYS sorgulama yapmak için ckys.saglik.gov.tr adresine girilmelidir. Uygulamanın kısayolunu indirerek sisteme bağlanabilirsiniz. Kısayollar, masaüstüne eklenebilir. 

ÇKYS uygulamasına bağlanmak için de ilgili kısma tıklanmalıdır. 

Uygulamanın indirilmesinden sonra sisteme giriş yapılmalıdır. Giriş için Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı kullanılabilir. Aynı zamanda T.C. yeni kimlik kartı ile de sisteme girilir. Yabancı uyruklular, sisteme gösterilen alandan girmelidir. 

Giriş seçeneği belirlendikten sonra ilk olarak kimlik numarası yazılır. Kimlik numarasından sonra aile sıra no bilgisi girilir. 

Cilt no ve güvenlik kodu bilgileri girildikten sonra “Sorgula” yazan alana tıklanır. 

Tüm bilgiler girildikten sonra sisteme giriş yapılmalıdır. 

ÇKYS ZİMMET SORGULAMA NEREDEN YAPILIR?

ÇKYS zimmet sorgulama yapmak için ÇKYS uygulamasına giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş için ÇKYS Ortak sistemi kullanılabilir. ÇKYS uygulama portalı üzerinden de sisteme erişim sağlanabilir. 

Personel yeri ve zimmet durumunu öğrenmek için ilk olarak sisteme giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş için farklı giriş seçenekleri kullanılabilir. Nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı ile sisteme girilebilir. Gerekli bilgiler girildikten sonra “Sorgula” yazan kısma tıklanır. 

Sistem üzerinden gerekli tüm bilgilere erişim sağlanabilir. ÇKYS sistemi, Sağlık Bakanlığı personellerinin işini kolaylaştırır. ÇKYS sistemine internet üzerinden son derece kolay bir şekilde erişilebilir. 

ÇKYS KODU NE ANLAMA GELİR?

ÇKYS kodu, ÇKYS şifresi anlamına gelir. Bu kod kullanılarak sisteme giriş yapılabilir. ÇKYS birim kodunu almak isteyenler, İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne başvuru yapmalıdır. Buradan alınacak kod ile sisteme erişim sağlanabilir. 

ÇKYS üzerinden tayin sorgulama işlemi yapılabilir. Ayrıca maaş bordrosuna ve daha önce görev alınan kurumlara buradan erişilir. ÇKYS sistemi üzerinden yangın denetimlerine ilişkin kayıtlar tutulabilir. 

Mahal ve tapu bilgilerine sistem üzerinden ulaşılabilir. Deprem analiz raporları da sistem üzerinden görüntülenir. ÇKYS sistemi, Sağlık Bakanlığı tarafından 1997 yılından beri kullanılır. Bu sayede geçmiş yıllara yönelik kayıtlara, sistem üzerinden ulaşılabilir. 

ÇKYS NUMARASI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

ÇKYS numarasını öğrenmek isteyenler, aşağıda belirtilen alana vergi numarasını girmelidir. Vergi numarasından sonra belirtilen alana güvenlik kodu girilmelidir. Ardından “Sorgula” yazan alana tıklanır. 

Güvenlik doğrulama kodu, belirtilen alana girilmelidir. 

“Sorgula” yazan alana tıklanarak ÇKYS sisteminde kullanılacak numara öğrenilebilir. 

ÇKYS sistemini kullanmak isteyenler, uygulamayı indirebilmek için ilk önce Java uygulamasını yüklemelidir. Java uygulaması indirildikten sonra ÇKYS uygulaması kullanılabilir. 

ÇKYS ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPMALIDIR?

ÇKYS şifresini unutanların yapması gereken yazılım destek sistemini kullanmaktır. Bu sistem üzerinden şifre yenileme işlemleri yapılabilir. Bunun için ilk olarak “Şifremi Unuttum” yazan alana tıklanır.

İlk olarak kimlik numarasının belirtilen alana yazılması gerekir. Kimlik numarası yazıldıktan sonra ad ve soyadı bilgileri girilir. Doğum tarihi girildikten sonra sorgulama aşaması tamamlanır. Böylece yeni bir şifre alınabilir. 

Yeni şifresini almak isteyenler, belirtilen alanlara gerekli bilgileri yazmalıdır. Bilgi girişi yapıldıktan sonra “Gönder” yazan alana tıklanır. 

ÇKYS sistemi üzerinden Sağlık Bakanlığı personellerinin tüm bilgilerine erişim sağlanır. Personeller, tayin ve zimmet bilgilerine kısa sürede ulaşmak için ÇKYS sisteminden yararlanabilir. 

Sisteme girdikten sonra farklı modüller üzerinden sorgulama yapılabilir. Malzeme bilgileri, raporlar ve diğer kayıtlar; yetkili personellerin erişimine açıktır. Online olarak kullanılabilen uygulama sayesinde ihtiyaç duyulan bilgilere her yerden erişilir. 

E-Devlet ÇKYS sorgulama yapmak ve sisteme girmek, resmi işlemlerin daha kolay tamamlanması açısından faydalıdır. Sisteme giriş yapmakta zorlananlar, 0312 248 51 51 numarasından destek alabilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler