Deprem Uzmanı Görür’den Çok Konuşulacak Sözler: Marmara'da Deprem Olursa…

Deprem Uzmanı Görür’den Çok Konuşulacak Sözler: Marmara'da Deprem Olursa…

Son yıllarda türikye’de yaşanan depremlerin ardından vayandaş diken üstünde kaldı. Özellikle de 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem tüm ülkeyi tedirgin etti. Naci Görür, Büyük Marmara Depremi için ilginç bir yorumda bulundu.

Deprem Uzmanı Prof Dr. Naci Görür, Müteahhit ve İş İnsanları Derneği tarafından İstanbul'da Deprem ve Kentsel Dönüşüm konulu panele katıldı. Depremlere dikkat çeken uzman önemli uyarılarda bulundu.

Bilim Akademisi üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin sadece ekonomi boyutunu değil siyasi özgürlüğünde çökebileceğini söyledi. Büyük Marmara Depremi hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

ekran-resmi-2024-05-22-20-11-05.png

TÜRKİYE’DE DEPREM OLMAYA DEVAM EDECEK

İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) tarafından İstanbul'da Deprem ve Kentsel Dönüşüm konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan deprem uzmanı Naci Görür şunları söyledi;

“Bu ülkede depremler olmaya devam edecek. Dediğim gibi levha sınırı, levhayı yok edemezsin, durduramazsın. Levha sınırları aynen insanlardaki kalp atışı gibi bir olaydır. Yani nabız atışı gibi bir olaydır. Bir insanın nabzı durursa o insan ölür. İşte levha sınırlarında hareket durur, deprem biterse dünya da ölür.

İşte gezegenlerin, gök cisimlerinin hiçbirinde bildiğimiz anlamda deprem yoktur. Deprem, yeryüzünün yaşamasını gösterir. Deprem sayesinde yeryüzünde bir döngü meydana gelir. Yani yaşam döngüsü meydana gelir.”

ekran-resmi-2024-05-22-20-11-23.png

MARMARA DEPREMİYLE TÜRKİYE DİZ ÇÖKER

“Marmara bölgesi Türkiye'nin ekonomisinin yüzde 60'ına yakınını, yani gayri safi milli hasılanın yüzde 60'ını sağlıyor. Eğer deprem olur, Marmara bölgesinde depremin çarkları durursa, Marmara bölgesi çöker, onunla kalmaz bütün Türkiye diz üstü çöker ve artık ne ekonomik özgürlüğümüz kalır, ne de siyasi özgürlüğümüz kalır. Size onu söyleyeyim, Cumhurbaşkanımızın bir lafıyla; Cumhurbaşkanına gidip diyorlar ki 'Dünya Bankası bizden borç para istiyor'. 'Ne kadar istiyor?' Diye sormuş.

5 Milyon Dolar, yanılmıyorsam. Belki de 5 Milyar Dolar. 'Verin' diyor. 'Bugün borç alan yarın talimat alır' bu onun lafı. Gerçekten öyle. Siz koca Marmara bölgesini depreme hazırlamaz çökertirseniz ondan sonra öyle özgür kalacağınızı, bağımsız kalacağınızı düşünmeyin.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler