Çevreci Aktivist Sedat Cezayirlioğlu Gözaltına Alındı

Çevreci Aktivist Sedat Cezayirlioğlu Gözaltına Alındı

Erzincan'daki altın madeni faciasının ardından Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı. Çevreci aktivist, felaket sonrası jandarma engeline takıldı.

Erzincan İliç'teki siyanürlü altın madeninde göçük yaşanmasının ardından açıklamalarda bulunan Sedat Cezayirlioğlu, sosyal medyadaki ifadeleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla gözaltına alındı. İşte detaylar...

FIRAT NEHRİ'NE 300M MESAFEDEKİ, ÇÖPLER ALTIN MADENİ'NDE ÇÖKME YAŞANDI

Erzincan İliç'teki ABD merkezli Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve yerli ortağı Çalık Holding'in işlettiği Çöpler Altın Madeni alanında dün (13 Şubat) saat 14.30 sıralarında yaşanan çökmeyle, dokuz işçi toprak altında kaldı. Maden, Erzincan'da aktif bir fay hattı üzerinde bulunuyor ve uzmanlar yıllardır çevresel felaket uyarılarında bulunuyordu. Siyanürle altın çıkarma işlemi yapılan maden, Fırat Nehri'ne kuş uçuşu 300 metre uzaklıkta bulunuyor. Çevre felaketlerine karşı mücadele eden Sedat Cezayirlioğlu ve benzeri aktivistler yıllardır hedef gösteriliyordu.

SEDAT CEZAYİRLİOĞLU'NA "HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK" SUÇLAMASI

Madende yaşanan çökme sonrasında Jandarma engeliyle karşılaşarak köyüne giremeyen Sedat Cezayirlioğlu, yaşanan faciaya dikkat çekmek için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sebebiyle gözaltına alındı. Sedat Cezayirlioğlu'nun, oğlu Ertuğrul Cezayirlioğlu ve avukatı İsmail Hakkı Atal'ın basına verdiği bilgiye göre "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

evreci-aktivist-sedat-cezayirlioglunun-gozaltina-alindi.jpg

CEYAZİRLİOĞLI: "ERZİNCAN'DA DÜNYANIN EN BÜYÜK FELAKETİ YAŞANIYOR"

Gözaltına alınan Cezayirlioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda, felaketin boyutlarına dikkat çekerek Türkiye'nin ve dünyanın karşı karşıya olduğu tehlikeleri vurguladı. Faciada 39 çeşit kanserojen kimyasalın patladığı ve ölülerin olduğunu ifade etti.

Sedat  Cezayirlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

"Yıllardır bas bas bağırıyorum. Türkiye'yi felakete sürükleyeceksiniz diyorum. Şu anda Türkiye'yi değil dünyayı felakete sürüklediniz. Bölgeyi felakete sürüklediniz. Erzincan’da dünyanın en büyük felaketi yaşanıyor. 39 çeşit kanserojen kimyasal patladı. Göçük oluştu altında iş makineleri, kamyonları, kepçeler kaldı. Ölüler var."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler