Bu Zam Keyifleri Kaçıracak: Vatandaş Aracını Yerinden Oynatamayacak!

Bu Zam Keyifleri Kaçıracak: Vatandaş Aracını Yerinden Oynatamayacak!

Zamların bir türlü ardı arkası kesilmiyor. Araç sahipleri ne yapacağını şaşırmış durumda. Akaryakıt için bu gece yeniden zam söylentisi ortaya çıktı. İşte piyasada konuşulan zam miktarı ve yeni fiyatlar…

Brent petroldeki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Bunun yanında dolar kurunun sürekli yukarı doğru hareket etmesi, işleri karıştırdı. Vatandaş ne yapacağını düşünürken, zamlarla mücadele etmek neredeyse imkansız hale geldi.

BRENT PETROL YÜKSELİŞTE

Daha önceki haftalarda brent petrolde sakinlik vardı. 75 doların altına kadar sarkan Brent petrol, akaryakıt fiyatlarını da dizginliyordu. Ancak ani bir artışla haftanın ilk işlem gününde 83 doları gördü.

Geçtiğimiz haftanın sonlarında başlayan artış yeni haftaya da sıçradı. Bununla beraber petroldeki ivmelenme, akaryakıt fiyatlarındaki dengeyi bozdu. Gelen bilgiye göre bu gece yarısı itibarıyla yeni bir zam gelecek.

MOTORİNE ZAM KAPIDA

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de aralarında olduğu Akdeniz piyasasında işlenmiş ürün ile dolar kuru değişikliği baz alınarak hesaplanıyor. Yapılan hesaplamalara göre, bu gece itibarıyla motorinin litresinde 1 lira 38 kuruş artış bekleniyor.

Gece yarısından sonra gelecek olan artışla birlikte motorin neredeyse 43 lira olacak. İstanbul’da zam sonra motorin 42 lira 90 kuruşa, Ankara’da ise, 42 lira 32 kuruşa satılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler