Başkan Böcek'in 105 gün sonraki ilk görüntüsü

Koronavirüs tedavisi sonrası akciğerlerinde oluşan hasar nedeniyle 64 gün yoğun bakımda tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 105 gün sonra ilk görüntüsü paylaşıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, koronavirüse yakalanmasının ardından akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle bir süre özel hastanede tedavi edildi. Başkan Böcek, rahatsızlıklarının artması nedeniyle Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. AÜ Hastanesi doktorları ve sağlık çalışanlarının yoğun mücadelesi sonunda Başkan Böcek, 64 günlük yoğun bakım tedavisinin ardından normal odaya alındı.

Hastane odasında Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'i ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Sabah saatlerinde ziyaret ettim. Kendisi bomba gibi. Taburcu etmeye hazırlanıyoruz. Başkanımız sağlık çalışanlarımıza teşekkür etti ve bir an önce görevinin başına geçmek istediğini söyledi. Her şey dilediği gibi olsun" dedi.

TABURCU OLMAYA HAZIRLANIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Böcek, 17 Ağustos'ta koronavirüs nedeniyle tedaviye alındı. Sağlık durumu ağırlaşınca 7 Eylül'de yoğun bakıma alınan ve 64 gün kalan Başkan Böcek, 9 Kasım'da normal servise çıkarıldı. Başkan Böcek'in kısa süre içinde taburcu edilmesi bekleniyor.

Başkan Böcek'in 105 gün sonraki ilk görüntüsü

BAŞKAN BÖCEK: HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile hastanedeki odasında ziyaret ettiği Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasında geçen sohbet  şöyle:

Rektör Özkan: Nasıl gidiyorsunuz başkanım?

Başkan Böcek: Sayenizde iyi. Şu anda 100 günü geçti. Bu süreçte gece gündüz demeden, şahsınızda tüm sağlık çalışanlarına, dua eden, arayan, soran herkese çok teşekkür ediyorum. Ve herkes, bütün yardımcı arkadaşlar dahil, hemşirelerimiz, doktorlarımız gece gündüz demeden, çok ilgilenildi. Dualarım size, teşekkür ediyorum her şey için.

Rektör Özkan: Biz her hastamızla ilgilenmeye çalışıyoruz ama siz Antalya için önemli bir isimsiniz. Çok mutluyuz sizi böyle gördüğümüz için. İnşallah en kısa zamanda görevinizin başında da sizi görmek isteriz. Bakışlarınız enerji dolu zaten. İnşallah çok daha iyi şeyler yapacaksınız Antalya için de. 

Başkan Böcek: Çok teşekkür ediyorum her şey için.

Rektör Özkan: Geçmiş olsun, Allah bir daha göstermesin.

TABURCU EDİLMEYE HAZIRLANIYOR

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde uzun süredir koronavirüs tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, başarılı tedavi sürecinin ardından taburcu edilmeye hazırlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i odasında ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Başkanımız hastanemize geldiğinde durumu oldukça kritikti. Koronavirüsün etkileri bir yana, kronik rahatsızlığı, değişik zamanlarda gelişen ciddi enfeksiyonlar ve diğer problemler sebebiyle ağır bir tablo ile karşı karşıyaydık. Çok değerli hocalarımızın ve tecrübeli ekibimizin çabalarıyla tedavisinin büyük bir kısmını başarıyla tamamladık. Yakın zamanda taburcu etmeye hazırlanıyoruz. Bundan sonra da fizik tedavi süreci evden devam edecek" dedi.

"MUTLULUĞUMUZ TARİF EDİLEMEZ"

Bu sürecin ardında çok büyük bir emek ve özveri olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Özkan, "Muhittin Böcek Başkanımız iki aydan fazla bir süreçte hastanemizde tedavi görüyor. En büyük arzumuz ve duamız başından beri buradan sağlıklı bir şekilde ayrılması idi. Bugün Başkanımızın sağlığına kavuşmasının sevincini yaşıyoruz, mutluluğumuz tarif edilemez. Tüm sağlık ekibimizin üstün gayretleri sonucu bu aşamaya geldik. Emeği geçen ekibimize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

VİRÜSÜ ALANYA'DA KAPTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya ziyaretinin ardından 17 Ağustos'ta Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine özel hastanede tedaviye alındı. Sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine Başkan Böcek, 7 Eylül'de yoğun bakımda uyutuldu. Koronavirüs tedavisinin ardından astım rahatsızlığı ve akciğerlerindeki yırtılma nedeniyle Başkan Böcek'e daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi uygulandı.

Solunum makinesine bağlanan ve 25 Eylül'de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Başkan Böcek, 64 gün kaldığı yoğun bakımdan 9 Kasım'da normal odaya alındı. Bilinci yerine gelen ve istediğini yiyip içmeye başlayan Böcek'e solunum ve kas güçsüzlüğü nedeniyle yoğun fizik tedavi uygulandı. Başkan Böcek'in kısa süre içinde taburcu edilmesi bekleniyor.

Başkan Böcek'in 105 gün sonraki ilk görüntüsü

"KOMPLİKE VE ZOR BİR HASTAYDI"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden taburcu edilmeye hazırlanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in bugün sabah paylaşılan ilk görüntüsü sonrası Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, açıklamada bulundu. Başkan Böcek'in 2 ayı geçen sürede üniversite hastanesinde tedavi edildiğini belirten Prof. Dr. Özkan, "Hep konuşuyoruz zaten, ilk geldiğinde bir hayli kötüydü. Bizim için o anlamda zor, komplike bir hastaydı çünkü. Bütün Türkiye de merakla başkanın tedavi sürecini takip ediyordu ve bu anlamda da bizim için biraz daha zordu. Her hastaya olduğu gibi bu hastada da ciddi emekleri var hocalarımızın, çok teşekkür ediyorum kendilerine, ciddi bir emek verildi. Bu 2 ay zarfında da peyderpey yavaş yavaş toparladık. Videoyu da gördünüz zaten ciddi emek verildi bu zamana gelinmesi için ama tabi Allah'ın da takdiri, onun da bir mucizesi" dedi.

"1-2 GÜN İÇİNDE TABURCU OLABİLİR"

Başkan Böcek'in ilk geldiğinde sağlık durumunun çok sıkıntılı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özkan, "Şu an için gayet iyi. Kendiniz de gördünüz zaten fotoğraf ve videolardan sesi iyi, enerjisi çok iyi zaten. Kendini iyi, güvende hissettiği zaman bizim için hiçbir sıkıntısı yok. En yakın zamanda taburcu olacak ama tabi aile ve doktorlar karar vereceğiz buna. Çok uzun bir zaman değil. Kendini çok güvende hissetmek istiyor Muhittin başkan. O anlamda çok kısa bir süre içinde taburcu etmeyi planlıyoruz. Herhangi bir sıkıntısı yok taburcu etme anlamında da ama kendini sanıyorum daha güvende hissediyor ve 1-2 gün içinde taburcu edeceğiz gibi görünüyor. Fizik tedavisi devam ediyor, sabah akşam uzun seanslarla ve durumu gayet iyi" diye konuştu.

"YÜRÜYOR, İSTEDİĞİNİ YAPABİLİYOR"

Başkan Böcek'in taburcu edildikten sonra muhtemelen evine geçeceğini ve evinde de bir müddet dinleneceğini anlatan Prof. Dr. Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elini, ayağını oynatıyor zaten, herhangi bir sıkıntısı yok. Artık bundan sonrası tabi ona kalmış. Taburcu olduktan sonra rehabilitasyon dışında fazla bir destek tedaviye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum, aksi halde zaten taburcu edemezdik. Oksijenizasyonunda, yemek yemesinde, hareketlerinde herhangi bir sıkıntı yok. Hareketlerini daha da iyi kılmak anlamında, daha güçlü olması anlamında rehabilitasyonu devam edecektir. Bunda nerede olduğunun çok da bir önemi yok aslına bakarsanız."

Başkan Böcek'in kronik hastalıklarının süreci biraz daha komplike hale getirdiğine de değinen Rektör Özkan, "Ama şu anda tedavisi tam olarak yapıldı, herhangi bir sıkıntısı yok. Yemeğini yiyebiliyor, kendisini ifade edebiliyor, gayet iyi bir şekilde öz bakımını yapıyor. Hareketlerinde de herhangi bir sıkıntı yok ve bundan sonra çok da bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum açıkçası hayatını idame ettirmesi bakımından" dedi.

Rektör Özkan, Başkan Böcek'in yürüyebildiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler