Otel restoranlarına dışarıdan giriş yasağı

Otel restoranlarına dışarıdan giriş yasağı

Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, restoran ve lokantalarda oturmak yasak olmasına rağmen, otellerin restoran ve kafe bölümlerine dışarıdan müşteri alınması üzerine, konaklama yapan müşteri dışındakilere yasaklandı.

Pandemiyle mücadele kapsamında restoran, lokanta ve kafe gibi işletmelerde müşterilerin oturmasına yasak getirilirken, otellere ait restoran ve kafe gibi alanlarda, konaklama yapan müşteri dışında kişilere de bu yönde hizmet verilmesine yönelik şikayetler üzerine Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu bir karar aldı.

OTELLERDE MÜZİK YAYINI DA KISITLANDI

Kurul kararına göre, otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlar sadece konaklama yapan müşterilerine yönelik yemek hizmeti verebilecek. Dışarıya paket servisi yoluyla satış yapmaları ise yasaklandı. Otel ve konaklama tesislerindeki lokanta veya restoranlarda bulunan müşterilerin konaklama için bildirimde bulunulan kişiler arasında olup olmadığına yönelik de denetimler artırılacak. Ayrıca otellerin restoran, lokanta ve diğer otel salonlarında saat 22.00'den sonra canlı veya kayıttan müzik yayını yapılamayacak.

GENEL KURUL KARARI

Kurul, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul ve benzeri toplantıların 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelenmesini de kararlaştırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler